Volledig scherm
Johnny Hoogerland. Foto ANP

Hoogerland rijdt Clásica in Spanje

SAN SEBASTIAN - Wielrenner Johnny Hoogerland staat vandaag namens zijn ploeg Vacansoleil-DCM aan de start van de Clásica San Sebastián. De Nederlands kampioen uit Langeweegje won donderdagavond nog het profcriterium van Wateringen.

Van de Tour-ploeg van Vacansoleil gaan ook Wout Poels, de Spanjaard Juan Antonio Flecha, de Oezbeek Sergei Lagoetin en de Belgen Thomas De Gendt en Kris Boeckmans mee naar de Spaanse, eendaagse koers.

 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”