Volledig scherm
Lesley Kerkhove. © Ronald Hoogendoorn

Hoofdtoernooi in Ilkley zit er snel op voor Kerkhove

ILKLEY - Tennisster Lesley Kerkhove is woensdag in de eerste ronde van het 100.000 dollartoernooi van Ilkley uitgeschakeld. Ze verloor in twee sets van de Hongaarse Timea Babos.

Kerkhove was via het kwalificatieschema doorgedrongen tot het hoofdtoernooi in het Engelse Ilkley. Dat bereikte ze dinsdag door een zege op de Amerikaanse Kristie Ahn (6-4 6-2). Maar in de eerste ronde viel dus al het doek. De Zierikzeese verloor de eerste set met 6-3 van Babos en ging in de tweede set in de tiebreak onderuit 7-6 (4).

De volgende bestemming voor Kerkhove is Londen. Daar speelt de nummer 202 van de wereld volgende week het kwalificatietoernooi voor Wimbledon. Het toernooi in Ilkley vormde voor de Zeeuwse de voorbereiding op dat Grand Slam. 

Supertiebreak

Later op de avond ging het ook in het dubbelspel mis voor Kerkhove. Samen met haar Amerikaanse partner Whitney Osuigwe ging ze onderuit tegen het Roemeense duo Irina-Camelia Bega en Monica Niculescu. De eerste set wonnen de Zeeuwse en haar partner nog met 6-4, de tweede ging in diezelfde cijfers verloren, waardoor een supertiebreak volgde. Die eindigde in 9-11 voor de Roemenen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement