Volledig scherm
© Thinkstock

Hockeysters Walcheren lopen felbegeerde promotie mis

SCHIEDAM - Het vrouwenteam van Walcheren heeft de felbegeerde promotie naar de derde klasse van de hockeycompetitie niet kunnen verwezenlijken. Tijdens de promotiewedstrijden in Schiedam had Walcheren tot de laatste wedstrijd toe uitzicht op promotie. Een gelijkspel tegen DVS was voldoende geweest om door te stromen. Die optie werd echter niet benut, want DVS bleek met 0-3 te sterk voor Walcheren.

Na een gelijkspel (1-1) in de openingswedstrijd tegen IJburg en winstpartijen tegen HCDN (1-0) en Hardenberg (2-1) zagen de kansen voor Walcheren er nog rooskleurig uit. Tegen die winstpartijen en gelijkspel stond wel verlies (1-2) tegen Maarssen, maar die nederlaag was niet van doorslaggevende aard.

Felheid

Walcheren begon sterk aan het slotduel tegen DVS, al liet het wel enkele goede mogelijkheden om de score te openen liggen. Daarna zakte het weg en ontbrak het aan de broodnodige felheid om het DVS nog echt moeilijk te maken. Die ploeg kwam op voorsprong en bouwde die, mede doordat Walcheren steeds meer risico nam, uit naar 0-3.

,,We waren vooral mentaal stuk na afloop”, typeerde de afscheid nemende coach Jasmijn de Kam de gevoelens bij haar team en technische staf. ,,We hebben een sterk seizoen gespeeld, met name in de tweede helft. Dan wil je ook graag de kroon op het werk zetten. Het is net niet gelukt. Dat is balen.”

Of Walcheren volgend seizoen eenzelfde resultaat neer kan zetten valt te betwijfelen, want een vijftal vaste krachten stopt er mee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement