Volledig scherm
Carsten Huiskamp (rood-wit) in actie namens Goes tegen Vianen. © Johan Van Der Heijden

Hockeysters van Rapide leiden solo na minimale zege

OVERZICHTVLISSINGEN - Rapide werd in de derde klasse van de hockeycompetitie voor vrouwen koploper door een moeizame 0-1-zege bij Voorne. Dat had het mede te danken doordat leider Derby bij Ommoord verloor.

Een klasse lager won Walcheren knap bij het hoger geklasseerde Zevenbergen. Koploper Olympia moest in een attractief duel met 3-4 buigen voor Souburgh. In diezelfde klasse verloor een gelijkwaardig Goes in de laatste minuut van DDHC.

Dat lot overkwam ook het mannenteam van Goes. Tegen Vianen zag het eveneens in de slotseconden een 2-0-voorsprong in nipt verlies resulteren. Walcheren was een maat te klein (6-1) voor Zevenbergen.

Vrouwen

Derde klasse. Voorne Rapide 0-1: Een rommelig en matig duel. Rapide was in dit matige geheel de betere ploeg, maar liet nog voor de rust enkele doelkansen liggen. Toch kwam een niet optimaal geconcentreerd spelend Rapide uit een goed uitgevoerde counter op voorsprong via Valerie Antheunis. Het moest, ondanks een licht veldoverwicht, tot de slotseconden bij de les blijven. Dat kwam vooral omdat het verzuimde de meer rustgevende 0-2 te scoren.

Vierde klasse. Olympia-Souburgh 3-4: Lang zag het er goed uit voor de thuisploeg. In het eerste kwart had het een veldoverwicht en nam de leiding via Sabine Muller. In het tweede kwart kwam Souburgh langszij, maar in de derde periode liep een beter Olympia uit naar 3-1 door treffers van Anouk Temmerman en Cato van Tiel. Bij die stand had het zelfs 4-1 kunnen worden, was het niet dat Souburgh toen een inzet van de lijn haalde. In het slot van het derde kwart kwam Souburgh op 3-2 en boog in het laatste deel van de wedstrijd de achterstand om in 3-4.

Zevenbergen-Walcheren 1-2: In het eerste kwart was Zevenbergen de iets betere ploeg. Daarna nam Walcheren meer het initiatief in handen en zag dat in het tweede kwart beloond worden via de 0-1 van Alisia Windt. Enkele minuten later stond de thuisploeg echter al op gelijke hoogte. Walcheren bleef in het derde en vierde kwart de iets betere ploeg, maar moest steeds alert zijn bij de gevaarlijke tegenstoten. In het derde kwart scoorde Meike Aertssen na een fraaie solo de, naar later bleek, winnende treffer.

Goes-DDHC 2-3: Goes gaf met name op basis van inzet nummer twee DDHC gelijkwaardig partij. Het duurde tot in het derde kwart voordat er gescoord werd. Loes Klap nam in die fase de 1-0 voor haar rekening. Niet heel veel later kwam DDHC op 1-1. Die ploeg had toen een licht veldoverwicht en drukte dat ook uit in de 1-2. Goes gaf zich echter niet gewonnen. In het vierde kwart tekende Amber Vermeulen voor de gelijkmaker. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen. Daarom was het voor Goes bijzonder zuur dat DDHC in de slotminuut uit een strafcorner 2-3 scoorde.

Mannen

Vierde klasse. Goes-Vianen 2-3: Het grootste deel van de wedstrijd leek er weinig aan de hand voor Goes. In het tweede kwart opende Sep van Duikeren de score en een aantal minuten later zorgde hij op aangeven van zijn broer Merlijn voor 2-0. Het venijn zat in de laatste tien minuten. Goes nam het iets te gemakkelijk op en werd overlopen door een gretiger Vianen. Die ploeg boog de achterstand om in 2-3, via een dubieuze strafbal, een strafcorner en een treffer in de slotseconden. 

Zevenbergen-Walcheren 6-1: Walcheren wist al dat dit seizoen in het teken zou staan van een leerproces. Als het team compleet is kan het aardig partij geven aan veel ploegen in deze klasse, maar mist dan vaak nog een stukje ervaring om iets af te dwingen. Tegen Zevenbergen waren personele problemen er mede schuldig aan dat de score zo hoog uitviel. Pas bij 6-0 scoorde Stephan Aertssen tegen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement