Volledig scherm
Rapide-aanvaller Valerie Antheunis (midden witte rok) gaf voorzet voor de 1-0 tegen Spijkenisse en maakte zelf de 3-0. © Camile Schelstraete

Hockeysters van Rapide baden in weelde na derde zege op rij

OVERZICHTVLISSINGEN - Het was een uitstekend weekend voor de Zeeuws vrouwenteams in de hockeycompetitie. Rapide vervolgde de reeks overwinningen in de derde klasse. Een klasse lager speelde koploper Olympia gelijk bij nummer twee Zevenbergen en boekten de dames van zowel Walcheren als Goes de eerste zege. 

Bij de mannen zat het niet mee. Walcheren was dicht bij een puntje maar verloor alsnog met 2-3 van Vlijmen. Goes moest bij Gilze-Rijen opboksen tegen een gekleurd leidende arbitrage, maar sleepte op de valreep toch nog een punt uit het vuur. 

Vrouwen

Derde klasse. Rapide-Spijkenisse 3-1: Aanvankelijk rekende Rapide tegen Spijkenisse op meer tegenstand dan in voorgaande wedstrijden. Niets was minder waar. Rapide had weer een groot veldoverwicht en scoorde al vrij snel door Eva d'Hooghe. Nog voor het tweede kwart verstreken was werd het 2-0 door Puck Schoonen op aangeven van Silke Smalheer. Naarmate het duel vorderde nam Rapide een iets te afwachtende houding aan. Toch kon Spijkenisse de thuisploeg niet echt in de problemen brengen. Het werd zeven minuten voor het einde zelfs 3-0 via Valerie Antheunis. Op de valreep scoorde Spijkenmisse nog tegen.

Vierde klasse. Zevenbergen-Olympia 1-1: Zevenbergen kwam goed uit de startblokken. Dat resulteerde al in het eerste kwart in een voorsprong van 1-0. Daarna bood Olympia gelijkwaardig tegenstand in dit zeer spannende duel. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd dat team zelfs wat beter. Dat drukte het in het derde kwart uit via de gelijkmaker van Sabrina Vermeirsch. In het laatste kwart werd het overwicht van Olympia nog iets groter. Gescoord werd er echter niet meer.

Gilze-Rijen-Goes 1-2: Een sportief maar wel enerverend duel. In het tweede kwart nam de thuisploeg de leiding. Goes trok het initiatief naar zich toe en zag dat in het derde kwart beloond worden via de gelijkmaker van Loes Klap. Het overwicht van Goes nam geleidelijk aan toe en resulteerde tenslotte in de winnende treffer. Loes Klap nam die voor haar rekening uit een strafbal.

Walcheren-Prinsenbeek 4-2: Een levendig duel waarin Walcheren iets beter was. Met name in het eerste kwart bepaalde de thuisploeg het spelbeeld. De 1-0 van Sam van den Beld was daar een logisch gevolg van. In het tweede kwart had Prinsenbeek een licht overwicht, maar scoorde Walcheren via opnieuw Sam van den Beld. Toch kreeg de thuisploeg aansluiting. De marge werd echter weer verruimd tot twee treffers door Esmee van den Elshout uit een strafcorner. Weer kreeg Prinsenbeek aansluiting. De 4-2 van Nynke Joossen kort voor tijd was dan ook een bevrijding.

Mannen

Vierde klasse. Walcheren-Vlijmen 2-3: Vooral een matige start was schuldig aan deze nederlaag. Nog voor de helft van de wedstrijd stonden de bezoekers met 2-0 voor. Daarna werd het wel 1-2 door Nando Gillisen, maar niet heel veel later werd het al 1-3. Toch kwam Walcheren nog terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd scoorde Thibaut Bruinen 2-3. Walcheren drong daarna aan, maar zag de doelman van Vlijmen enkele knappe reddingen verrichten.

Gilze-Rijen-Goes 4-0: Het liep niet bij Goes en vooral de effectiviteit liet nogal te wensen over. Daarnaast drukte de arbitrage een stempel op dit duel door bij de eerste twee treffers van Gilze-Rijen een dubieuze rol te vervullen. Goes irriteerde zich daaraan en speelde door kaartenlast vier korte fases met tien man. Toch boog het die achterstand om in 2-3 door Carsten Huiskamp, Sep van Duikeren en Ties Giele (strafcorner). De thuisploeg kwam in het vierde kwart op gelijke hoogte en kort darna zelfs op 4-3. Op de valreep, de arbitrage had al voor het eindsignaal gefloten, kreeg Goes nog een strafcorner. Die werd op fraaie wijze verzilverd door Merlijn van Duikeren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement