Volledig scherm
Rapide-aanvalsterer Valerie Antheunis (midden) en tweeling zus Emelie (15) in actie © Camile Schelstraete

Hockeysters Rapide kunnen weer naar de subtop kijken

OVERZICHTVLISSINGEN - De hockeysters van Rapide kunnen toch weer de blik naar de subtop richten in de derde klasse. Met de riante 6-1-zege bij Hoeksche Waard rekende het af met een ietwat mindere periode. Een klasse lager walste Walcheren midweeks met 9-2 over Capelle heen. Het was des te bitter dat het zondag in een draak van een wedstrijd van het laaggeklasseerde Gilze-Rijen verloor. Olympia kon de stunt van vorige week geen vervolg geven. Het verloor in een evenwichtige partij met 2-0 van Zevenbergen.

Bij de mannen speelde Goes gelijk bij Gilze-Rijen. Rapide speelde een sterke eerste helft, maar moest in de tweede helft ervaren dat DDHC een maatje te groot was.

Vrouwen. Derde klasse. Hoeksche Waard-Rapide 1-6: De eerste helft was het éénrichtingsverkeer. Na tien minuten opende Emelie Antheunis de score en niet veel later liet zij ook de 0-2 noteren. Haar zus Valerie tekende voor de derde en vierde treffer en Desiree Muller bepaalde de ruststand op 0-5. Ook in de tweede helft grossierde Rapide in doelkansen, maar toen was de scherpte voor het doel wat minder. Het had ook pech dat de paal tot twee keer toe een treffer in de weg stond. Nadat Daphne Vael voor 0-6 had gezorgd, scoorde de thuisploeg zes minuten voor het einde tegen. Rapide kon dit duel geen beroep doen op de jeugdige en talentvolle Sam Bartz. Deze week liep zij tijdens de training een zware knieblessure op.

Vierde klasse. Gilze-Rijen-Walcheren 4-1: Een onherkenbaar Walcheren kwam geen moment in de wedstrijd en speelde meer tegen zichzelf dan tegen de op papier mindere tegenstander. Na een achterstand van 1-0 zorgde Florine van Amersfoort nog wel voor 1-1, maar de in de pauze geopperde doelstellingen kwamen er in de tweede helft geen moment uit. Dit collectief falen eindigde daardoor in een pijnlijke 4-1-nederlaag.

Zevenbergen-Olympia 2-0: Over de gehele wedstrijd verdiende Olympia wel een puntje. Voor de rust zette Zevenbergen wat meer druk, maar kwam vrij gelukkig op 2-0 door frommelgoals. In de tweede helft had Olympia het duel meer onder controle. Het kreeg enkele kansen, maar omdat de aansluitingstreffer uitbleef raakte de thuisploeg niet echt van slag.

Mannen. Vierde klasse. Gilze-Rijen-Goes 3-3: Man van de wedstrijd was Ronny Bosselaar, die alle treffers van Goes voor zijn rekening nam. Zelfs de 4-3 van hem werd op dubieuze gronden afgekeurd. Toch was het begin niet naar wens van Goes, want de thuisploeg liep in die fase uit naar 2-0. De bezoekers toonden echter veerkracht. Uit voorbereidend werk van Thomasieve Cockster kon Ronny Bosselaar twee keer scoren en de stand gelijk trekken. In de tweede helft liet hij ook nog 3-2 noteren. Door een verdedigingsfout kwam Gilze-Rijen alsnog langszij.

DDHC-Rapide 8-2: Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft bood een hardwerkend Rapide goed tegenstand. Het moest wel op ongelukkige wijze de 1-0 incasseren, maar kwam al vrij snel op 1-1 (strafcorner) via Jarno van Bunder. Balverlies leidde tot 2-1, maar uit een snel genomen vrije slag zorgde Quinten Missiaen voor 2-2. Op slag van rust viel toch nog de 3-2. Toen het kort na de pauze 4-2 werd, gingen de kopjes hangen bij Rapide en liep de score nog hoog op. Ook kaartenlast was daarin een bepalende factor. DDHC speelde die overtal situatie koelbloedig uit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement