Volledig scherm
© Getty Images

Hockeyers Goes verrassen bij rentree

OVERZICHTVLISSINGEN - De Zeeuwse vrouwenteams zijn de hockeycompetitie succesvol begonnen. In de derde klasse bij de vrouwen speelde Rapide zondag niet eens op niveau, maar was toch veel te sterk voor Scoop Delft (5-0).

Een klasse lager versloeg een goed spelend Olympia met 2-0 Gilze-Rijen. Walcheren was vrij in diezelfde klasse omdat de competitie uit elf teams bestaat. Bij de mannen verraste het in de vierde klasse debuterende Goes door bij Rapide met de winst (2-4) aan de haal te gaan.

Vrouwen. Derde klasse. Rapide-Scoop Delft 5-0: Het team van trainer-coach Mark-Jan de Jonge hoefde niet eens heel diep te gaan om de tegenstander te overvleugelen. Al na tien minuten opende Desiree Muller de score en nog geen kwartier later liet Daphne Vael beheerst de 2-0 noteren. Tussendoor werden er nog diverse kansen onbenut gelaten.

In de tweede helft trok een dominerend Rapide de aanvallende lijn door. Al heel snel werd het 3-0 door Emelie Antheunis. Sophie Claessens nam halverwege de 4-0 voor haar rekening en het slotakkoord (5-0) was voor de jeugdige Sam Bartz.

Vierde klasse. Olympia-Gilze-Rijen 2-0: Olympia trof in Gilze-Rijen een technisch vaardige tegenstander, maar de thuisploeg had meer inhoud. Vooraf keek Olympia met enige twijfel naar dit duel uit, omdat Gilze-Rijen vorig seizoen nog op derdeklasseniveau acteerde. Dat niveau konden de bezoeksters echter maar zelden brengen. Een eveneens goed combinerend Olympia was gevaarlijker en scherper in de afwerking. A-juniore Cato van Tiel opende in de 17de minuut de score en liet tien minuten voor het einde ook de 2-0 noteren.

Mannen. Vierde klasse. Rapide-Goes 2-4: De eerste helft was vrij evenwichtig, ondank een felle start van Rapide. De thuisploeg nam al na vier minuten de leiding via ex-Goes speler Casper Sijnja. Nauwelijks een minuut later kwam Goes langszij door Carsten Huiskamp. Op slag van rust liet Ronny Bosselaar zelfs 1-2 noteren.

In de tweede helft hield Goes het initiatief. Het bouwde de voorsprong uit naar 1-3 via Joppe de Voogd. Toch werd het nog even spannend toen Geoffrey van Horebeek acht minuten voor tijd uit een strafbal 2-3 maakte. In de slotfase besliste Ronny Bosselaar met zijn tweede treffer definitief het duel. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
    PREMIUM

    Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

    MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”