Volledig scherm
Erwin Harmes loopt in Enschede net geen persoonlijk record. © Johan Van Der Heijden

Harmes haalt doel in Enschede nét niet: 13 tellen boven pr op marathon

ENSCHEDE - De Middelburgse atleet Erwin Harmes is er zondag net niet in geslaagd om zijn persoonlijk record op de marathon te verbeteren. In Enschede kwam de Walchenaar uit op 2.30.03 uur. In het verleden liep hij al eens 2.29.50.

Harmes richtte zich maanden op de aanscherping van zijn tijd. Daarom verkoos hij de Twentse stadsmarathon boven de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen, die zaterdag was. Maar eenmaal in Enschede kwam hij net tekort. 

Harmes finishte als negende man en als elfde overall. En Enschede was vooral veel aandacht voor de vrouwen; er stond een aantal Afrikaanse atletes aan de start. Twee van hen finishten in de top tien. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Teleurstelling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’
  PREMIUM

  Teleurstel­ling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’

  VLISSINGEN - Als twee beachvolleyballers pas kort samenwerken, zitten er nog pieken en dalen in hun spel. Dirk Boehlé en Stefan Boermans wisselen daardoor nog fantastische rally’s met mislukte combinaties af. En ook uitstekende toernooien met mindere optredens. ,,Dat is helemaal niet erg. Het hoort erbij als je bezig bent om iets op te bouwen”, zei Boehlé. ,,Het is alleen jammer dat ons spel uitgerekend hier, in mijn eigen provincie, niet zo goed was.”
 2. ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau
  PREMIUM

  ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau

  EINDHOVEN - Dat TOP Arnemuiden zaterdag kampioen in de hoofdklasse B werd en terugkeerde naar de ereklasse, is volgens Anita de Ridder geen toeval. Daar zit beleid achter. ,,Dat we zo lang op een hoog niveau kunnen spelen, komt doordat we telkens goede jeugd hebben”, zei de inmiddels geroutineerde korfbalster zaterdag na het met 13-11 gewonnen slotduel met DSC. ,,Elke keer als iemand stopt, vertrekt of geblesseerd raakt, hebben we wat achter de hand.”