Volledig scherm
Erwin Harmes loopt in Enschede net geen persoonlijk record. © Johan Van Der Heijden

Harmes haalt doel in Enschede nét niet: 13 tellen boven pr op marathon

ENSCHEDE - De Middelburgse atleet Erwin Harmes is er zondag net niet in geslaagd om zijn persoonlijk record op de marathon te verbeteren. In Enschede kwam de Walchenaar uit op 2.30.03 uur. In het verleden liep hij al eens 2.29.50.

Harmes richtte zich maanden op de aanscherping van zijn tijd. Daarom verkoos hij de Twentse stadsmarathon boven de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen, die zaterdag was. Maar eenmaal in Enschede kwam hij net tekort. 

Harmes finishte als negende man en als elfde overall. En Enschede was vooral veel aandacht voor de vrouwen; er stond een aantal Afrikaanse atletes aan de start. Twee van hen finishten in de top tien. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    PHILIPPINE - Wat een groot wielerfeest had moeten worden, eindigde eind maart desastreus. De 50ste editie van de Omloop van de Braakman was nog maar net onderweg, toen Robbert de Greef op de kasseien van de Timmermansweg een hartstilstand kreeg. Drie weken later ligt de 27-jarige renner van het Alecto Cycling Team nog steeds in een kunstmatige coma, maar er is hoop. ,,Mocht zijn situatie verbeteren, komt hij in aanmerking voor een donorhart”, meldt zijn ploeg.