Hardloper Erwin Harmes krijgt kokend water over voet: ‘Heb het minuten uitgeschreeuwd van de pijn’

VIDEOMIDDELBURG - Een dag na zijn overwinning in de marathon van Spijkenisse is hardloper Erwin Harmes gewond geraakt aan zijn voet. Hij liep brandwonden op nadat hij een pan met kokend water op zijn voet liet vallen. ,,Ik heb het minutenlang uitgeschreeuwd van de pijn”, vertelt de Middelburger. ,,Ik was bang dat ik nooit meer zou kunnen hardlopen.”

Het ongeluk vond maandagavond plaats. Harmes was spaghetti aan het koken toen hij de pan met kokend water op z'n voet liet vallen. ,,Ik schrok me kapot en raakte ook in paniek. Ik ben meteen met m'n voet twintig minuten onder de douche gaan staan. Daarna heeft een vriend me naar de huisartsenpost gebracht.”

Geluk bij een ongeluk was voor de Middelburger dat hij nog zijn schoenen aan had. ,,Het is nu een tweedegraads brandwond, maar het had nog veel erger kunnen zijn. Dan had ik misschien wel nooit meer kunnen hardlopen. De schrik zit er nog steeds goed in. Ik heb veel steunbetuigingen gehad, dat doet me erg goed.”

Harmes heeft vandaag weer de dokter bezocht en mag de komende weken niet hardlopen. ,,Ik moet echt rust houden, m'n voet mag niet ergens tegenaan schuren. Ik ben wel blij dat ik zondag die marathon nog heb kunnen lopen en het parkoersrecord heb verbeterd. Als het vlak voor de marathon was gebeurd, had ik nog meer gebaald.” Harmes won eerder dit jaar de marathon van Zeeuws-Vlaanderen en was ook de snelste Zeeuw in de Kustmarathon. 

Volledig scherm
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
    PREMIUM

    Sluis is het startpunt van een memorabele rit

    SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.