Volledig scherm
John Jansen. © Lex De Meester

Harde realiteit noopt John Jansen om te stoppen bij HC Zeeland

MIDDELBURG - Trainer John Jansen is per direct gestopt als trainer van Handbal Combinatie Zeeland. ,,Het is vervelend voor de club en voor de spelers, maar voor mij ligt er niet voldoende perspectief om nog een jaar door te gaan” aldus de Middelburger, die in zijn lange trainerscarrière de club al meerdere malen uit de brand hielp.

Afgelopen seizoen degradeerde Jansen met de mannen van EOC/Delta Sport (de voorloper van HC Zeeland) uit de tweede divisie. ,,Op het moment dat je aan die klus begint, hoop je nog op versterkingen, maar die kwamen er helaas niet. Vervolgens vallen er nog een aantal jongens om begrijpelijke redenen af en heb je met Koen de Bruijn en Kevin Meulmeester twee sterkhouders die langdurig geblesseerd raken. Dan weet je dat het een heel lastig verhaal gaat worden in de tweede divisie.”

In mei zag Jansen nog voldoende perspectief en zou hij verlengen, maar die situatie veranderde toen het tweede team enkele weken geleden officieel werd teruggetrokken. ,,Vorig jaar was het al lastig en op deze manier wordt het alleen maar moeilijker om een redelijke selectie bij elkaar te houden. Er stoppen te veel jongens. Dat kan ik niemand kwalijk nemen, maar het is wel de harde realiteit. Die realiteit is helaas anders dan dat ik voor ogen had en het zorgt ervoor dat ik de motivatie niet meer kan opbrengen. Dat heeft niets met de jongens of de sfeer te maken. Ik vind het heel vervelend dat ik hen nu achterlaat en ook dat de club nu nog op zoek moet naar een opvolger. Ik heb deze club meerdere malen vol overgave geholpen, maar met deze vooruitzichten is het lijntje voor mij gebroken. Hopelijk vindt de club een goede opvolger en kunnen de jongens het plezier in de sport behouden.”

Dit seizoen komt het mannenteam van Delta Sport en EOC (EMM Olympus Combinatie) voor het eerst uit onder de naam HC Zeeland, in de hoofdklasse. De vrouwen spelen al langer gezamenlijk onder deze naam.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement