Volledig scherm
Erwin Harmes op weg naar zijn eerste zege in de Halve Marathon van Tholen. © Johan Van Der Heijden

Halve Marathon van Tholen beleeft zaterdag zijn doorstart

THOLEN - Na een jaar afwezigheid wordt zaterdag de Halve Marathon van Tholen weer gelopen. Na succesvolle marathons in 2015, 2016 en 2017 werd om financiële redenen de stekker eruit getrokken.

De halve marathon is in essentie bedacht om geld in te zamelen, maar de kosten om aan de voorwaarden voor een vergunning te voldoen liepen te hoog op. Mede door de lokale autoriteiten werd de weg geplaveid om in 2019 een doorstart te maken.

Die heeft zaterdag plaats. De start is om 9.30 uur en de lopers krijgen een aantrekkelijke route voorgeschoteld die deels door de stad en deels langs de Oosterschelde loopt. In de middaguren staan er nog een 5 kilometer- en 10 kilometerloop op het programma, die beide door het centrum van Tholen gaan.

Bij de mannen won Erwin Harmes de laatste twee edities, bij de vrouwen is Monica Sanderse de laatste winnares.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”