Volledig scherm
Erwin Harmes op weg naar zijn eerste zege in de Halve Marathon van Tholen. © Johan Van Der Heijden

Halve Marathon van Tholen beleeft zaterdag zijn doorstart

THOLEN - Na een jaar afwezigheid wordt zaterdag de Halve Marathon van Tholen weer gelopen. Na succesvolle marathons in 2015, 2016 en 2017 werd om financiële redenen de stekker eruit getrokken.

De halve marathon is in essentie bedacht om geld in te zamelen, maar de kosten om aan de voorwaarden voor een vergunning te voldoen liepen te hoog op. Mede door de lokale autoriteiten werd de weg geplaveid om in 2019 een doorstart te maken.

Die heeft zaterdag plaats. De start is om 9.30 uur en de lopers krijgen een aantrekkelijke route voorgeschoteld die deels door de stad en deels langs de Oosterschelde loopt. In de middaguren staan er nog een 5 kilometer- en 10 kilometerloop op het programma, die beide door het centrum van Tholen gaan.

Bij de mannen won Erwin Harmes de laatste twee edities, bij de vrouwen is Monica Sanderse de laatste winnares.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
  PREMIUM

  De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

  TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.
 2. Romy de Rijke zit op een oranje wolk
  PREMIUM

  Romy de Rijke zit op een oranje wolk

  OOST-SOUBURG - Romy de Rijke voelde afgelopen zomer dat ze bij de B-aspiranten niets meer te zoeken had. De toen nog veertienjarige Souburgse korfbalster voelde zich ,,klaar voor de volgende stap”. Dat werd Fortis 1. ,,Ik heb haar op basis van haar vaardigheden bij de ploeg gehaald”, vertelde Arco Goedkoop, de hoofdtrainer bij de eersteklasser, zaterdag na de gewonnen topper tegen Kinderdijk. ,,Daar heb ik nog geen wedstrijd spijt van gehad. Romy heeft alles in zich om een heel goede te worden.”