Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel tijdens de Vestingcross eerder dit jaar. © Peter Nicolai

Hageman durft te dromen van WK veldrijden in Hulst

RONSE - Een wereldkampioenschap veldrijden op Zeeuwse bodem? Als het aan Jean-Paul Hageman ligt, komt dat er binnen enkele jaren. Althans, de wethouder van de gemeente Hulst gaat er vol voor. ,,Je moet dromen durven hebben en ik droom dat het WK veldrijden van 2023 in Hulst plaatsvindt.”

Hulst organiseerde in februari dit jaar met succes de tweede editie van de Vestingcross. Vijftienduizend mensen kwamen op het evenement af en daarmee werd het aantal toeschouwers van de eerste editie ruim overtroffen. Op hetzelfde parkoers als de Vestingcross moet in de toekomst het wereldkampioenschap verreden worden, is de wens van Hageman.

De Vestingcross maakt onderdeel uit van een serie van acht veldritten, genaamd de Brico Crossen. De wedstrijd in de Vestingstad is de enige veldrit op Nederlands grondgebied. De andere zeven crosses worden in België verreden. ,,Onze organisatie heeft het in zich om ook het WK naar Hulst te halen”, is Hageman overtuigd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.