Volledig scherm
Joey Grochal is één van de drie koplopers in het Zeeuws kampioenschap. © R Alders

Grochal, Hekhuis en Burgerhoff houden 100 procent-score in ZK schaken

AXEL - Waar de grote kanonnen nog niet tegen elkaar moesten spelen, kende de tweede ronde van het Zeeuws kampioenschap schaken geen verrassingen.

Joey Grochal, Jeroen Hekhuis en Rinus Burgerhoff wonnen allen vrij eenvoudig en het drietal gaat met de volle honderd procent score aan de leiding.

Deze keer werd er in Axel gespeeld. Grochal speelde tegen Mark Zootjes en kende weinig problemen met de thuisspelende schaker. Zootjes speelde vanaf de opening va banque om Grochal zand in de ogen te strooien, maar de Goesenaar was niet onder de indruk. Al snel werd duidelijk dat de missie van Zootjes niet zou slagen.

Hekhuis speelde tegen Niels de Feijter en al snel had de Souburgse schaker een pion te pakken. Na een afwikkeling volgde nog een tweede pion en in het eindspel kwam de overwinning voor Hekhuis niet meer in gevaar.

Burgerhoff had niet zo veel moeite met Alex Jonkheer. Het centrum was al snel in handen van de Goesenaar. Jonkheer rokeerde tegen de storm in en dat was niet zo'n goed idee. Burgerhoff wist wel raad met de stelling en pakte zo zijn tweede overwinning.

Uitslagen

Tweede ronde: Joey Grochal-Mark Zootjes 1-0, Niels de Feijter-Jeroen Hekhuis 0-1, Alex Jonkheer-Rinus Burgerhoff 0-1, Manuel Colsen-Arjan van Tuijl remise, Nick Dubbeldam-David de Feijter 1-0, Martin de Bock-Albert Vermue 0-1, Carl Schoor-Ranco Bogaard 1-0.

 1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
  PREMIUM

  De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

  TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.
 2. Romy de Rijke zit op een oranje wolk
  PREMIUM

  Romy de Rijke zit op een oranje wolk

  OOST-SOUBURG - Romy de Rijke voelde afgelopen zomer dat ze bij de B-aspiranten niets meer te zoeken had. De toen nog veertienjarige Souburgse korfbalster voelde zich ,,klaar voor de volgende stap”. Dat werd Fortis 1. ,,Ik heb haar op basis van haar vaardigheden bij de ploeg gehaald”, vertelde Arco Goedkoop, de hoofdtrainer bij de eersteklasser, zaterdag na de gewonnen topper tegen Kinderdijk. ,,Daar heb ik nog geen wedstrijd spijt van gehad. Romy heeft alles in zich om een heel goede te worden.”