Volledig scherm
Met het spandoek met grote namen bij het hoofdkantoor van ZLM werd het startveld van de ZLM Tour bekendgemaakt. © Rudy Boogert

Greipel, Kittel en Hofland in Ster ZLM toer

GOES - André Greipel, Marcel Kittel en Moreno Hofland prijken prominent op een groot promotiedoek, dat woensdagochtend bij het hoofdkantoor van ZLM Verzekeringen onthuld werd. Op die manier werd het startveld bekendgemaakt van de Ster ZLM toer, die over twee weken begint met een proloog in Goes.

Zoals vrijwel jaarlijks gebruiken de sprinters de vijfdaagse rittenkoers als laatste meetmoment voor de Tour de France. Greipel won vorig jaar twee ritten en het eindklassement, Hofland won één etappe. Kittel heeft daarentegen iets goed te maken in de Ster ZLM toer, want vorig jaar was hij hopeloos uit vorm en kon zich niet mengen in de prijzenstrijd.

WorldTour

In Goes starten woensdag 15 juni 22 ploegen. Zeven daarvan komen uit in de WorldTour, te weten LottoNL-Jumbo, Etixx-Quick Step, Lotto Soudal, Giant-Alpecin, BMC Racing, Cannondale en IAM Cycling. Daarnaast doen zes procontinentale teams mee waaronder Roompot-Oranje Peloton dat start met Johnny Hoogerland (Kwadendamme) en Brian van Goethem (Sluiskil).

De uit Wilheminadorp afkomstige Matthijs Eversdijk start ook in Goes, in het shirt van Cyclingteam Join’s De Rijke. De organisatie heeft goede hoop dat het de Franse topsprinter Nacer Bouhanni ook nog kan toevoegen aan het deelnemersveld.