Volledig scherm
Jasmien de Koeyer. © Lucien Roelandt

Goud voor De Koeyer op Jumping Amsterdam, Minderhoud niet in de prijzen

AMSTERDAM - Dressuuramazone Jasmien de Koeyer uit Sint-Jansteen heeft goud gepakt tijdens Jumping Amsterdam in de Kür op muziek. De Zeeuws-Vlaamse liep met Esperanza naar het goud in de leeftijdscategorie onder 25. Hans-Peter Minderhoud uit Westkapelle werd op het hoogste niveau zesde.

De Koeyer en Esperanza waren in de hoofdstad goed voor een score van 77.258 procent. De 23-jarige Zeeuws-Vlaamse bleef daarmee nummer twee Thalia Rockx ruim voor. Het verschil bedroeg zo'n drie procent. Voor De Koeyer en Esperanza was het de eerste keer dat ze de Kür uitvoerden. ,,Ik wilde hem eigenlijk vorig jaar op het EK rijden, maar dat is niet gelukt. Dit was een mooi moment om hem te laten zien’’, zei de Zeeuwse tegen de KNHS.

Een gouden medaille zat er niet in voor Minderhoud. Hij moest het in de wereldbekerwedstrijd doen met een zesde plaats. De Walchenaar zette met Dream Boy een prima Kür neer, maar kwam met de score van 82,780 procent niet in de buurt van het podium. Minderhoud werd wel de tweede Nederlander, achter Edward Gal. Die scoorde 85.385 procent en werd daarmee derde.