Volledig scherm
Lars Oreel (links) is tweede geworden in de Ronde van Zierikzee. © Gerrit van Loon

Goesenaar Oreel tweede in lang spannende Wielerronde van Zierikzee

ZIERIKZEE - Pas vijf rondes voor het einde van de Ronde van Zierikzee kwam er een schifting in het lange lint van renners. Een kopgroepje van negen renners wist negen seconden te pakken op het peloton. Goesenaar Lars Oreel werd tweede achter de Belg Tom Vermeer. Hij bleef in de sprint nipt Antonie van Noppen voor.

,,Ik wist zeker dat ik niet de snelste was, maar wel de sterkste”, zei Tom Vermeer na afloop van de Grote Prijs Emergo. De winnaar glipte goed mee met de kopgroep en toen kwam het op doorstampen aan. ,,Laat ik dat heel leuk vinden”, glimlachte de renner uit Wuustwezel. 

Met nog drie rondes te gaan, koos hij het hazenpad en sloeg hij een gaatje van vijf seconden. Dat werd in de allerlaatste van de in totaal 35 rondes (80 kilometer) nog wat groter. Meters voor de meet konden zijn handen omhoog.

De sprint achter hem ging tussen Antonie van Noppen uit Ridderkerk en Lars Oreel uit Goes, één van de twee Zeeuwen in de kopgroep. De andere was Thijs de Lange uit Kattendijke. De renner van Metec-TKH Continental Cyclingteam was erg actief in het begin van de koers en geraakte enkele malen in een kopgroepje van twee. Eerst met Minne Verboom en later met Abe Celi (de uiteindelijke winnaar van de leiderstrui). Maar de verschillen waren zo klein, dat het de naam ‘kopgroep’ nauwelijks mocht hebben. Vooral Kelvin Bakx uit Bergen op Zoom sleurde vooraan. Hij bereidt zich voor op het winterseizoen veldrijden. De broers Raymond en Michel Kreder jaagden ook om in de beslissende schifting te zitten. Het peloton lieten de Kreders echter niet wegrijden.

Vandaar dat het publiek, al bier en vis happend op de Havendagen in Zierikzee, lang moest wachten op duidelijkheid. De vraag luidde: wie mag er op het podium klimmen van deze 36ste Ronde van Zierikzee? Net als in de Ronde van Burgh-Haamstede van enkele weken geleden was de tweede podiumplek voor een Zeeuw. Toen was het Eloy Raas, die momenteel de leiderstrui heeft in de Ronde van Frans-Guyana. In Zierikzee werd het Lars Oreel. Naast een beker, zoenen van de rondemiss en bloemen kreeg hij paling. ,,Ja, die lust ik", zei hij. ,,Ik ben er trots op dat ik in Zierikzee de beste Zeeuw ben.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement