Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de sterkhouders van het Open Arne Toernooi met v.l.n.r. Marieke Ton, Barry Schroevers, Thijmen van den Berg, voorzitter Rene Hoondert, Caroline Machgeels, Gerda Masius en Jessy Crucq. © Lex De Meester

Gezelligheid troef op jubilerend Open Arne Toernooi

ARNEMUIDEN - Het is vrijdagmiddag, de klokken van Arnemuiden luiden vijf maal. Op het tennispark van De Schenge kruipt de dertigste editie van het Open Arne Tennistoernooi voorzichtig richting het finaleweekend. 

Op het terras zit Dimitri Kaijser, internationaal actief als racketbespanner op de ATP-tour, maar deze week biedt hij zijn diensten aan in Arnemuiden. ,,Het is één van de vele faciliteiten die we onze gasten deze week aanbieden’’, vertelt een trotse voorzitter René Hoondert (53).

Quote

Het is Erremuuse avond. Dat betekent gratis gebakken scholfilet voor alle deelnemers en toeschou­wers

Rene Hoondert (voorzitter)

,,Nog even geduld en dan zal de geur van verse scholfilet over het terras heersen'', vervolgt Hoondert. ,,Het is Erremuuse avond. Dat betekent gratis gebakken scholfilet voor alle deelnemers en toeschouwers.‘’ In de loop van de avond wordt er uiteindelijk twintig kilo schol uitgedeeld. Dat blijkt het dubbele aantal te zijn ten opzichte van de afgelopen jaren en het komt volgens Hoondert neer op enkele honderden bakjes. ,,Maar het is dan ook een jubileumeditie. Er is ook live muziek, morgen staat er een barbecue op het programma en is er een grote verloting. Geen flauwe prijsjes, maar onder andere een reischeque van vijfhonderd euro die wordt verloot onder alle aanwezige deelnemers op de feestavond‘’, vertelt hij trots.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement