Volledig scherm
Nelleke Baldé. © Mechteld Jansen

Gescheurde kuitspier verknalt EK-kansen voor triatlete Nelleke Baldé uit Grijpskerke

ALMERE - Na een geweldig seizoen met veel prijzen wilde Nelleke Baldé uit Grijpskerke het seizoen afsluiten met een hele triatlon in Almere. Na 200 kilometer wedstrijd moest ze de strijd staken bij het lopen met een gescheurde kuitspier, mogelijk veroorzaakt door verkeerde schoenkeuze.

Zaterdagmorgen 7.00 uur dook Baldé het Weerwater in voor 3.8 kilometer zwemmen waar ze na 1 uur en 12 minuten aan de 180 kilometer fietsen kon beginnen. Tijdens het fietsen werkte ze zich op naar de derde plaats in het Europees kampioenschap bij de D35 om na 5 uur en 16 minuten aan het hardlopen te beginnen. Na 10 kilometer sloeg het noodlot toe en bleek haar kuitspier gescheurd te zijn. Na een paar kilometer ploeteren gaf ze zich gewonnen. ,,Dat hoort bij sport‘’, liet ze gelaten weten.

Bij de Politietriathlon in Spijkenisse haalden diverse Zeeuwse triatleten uitstekende resultaten. Op de olympische afstand (1.5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) scoorde Niels Koole in 2 uur en 10 minuten de tweede plaats bij de masters met Hawaï-ganger Gert van der Vinden op de vierde plaats.

Chantal Koole kwam met de tweede plaats bij de vrouwen masters naar huis in 2.28.10, ruim achter Cora Vlot die in 1985 al aan de start stond in Kamperland. Voorts Zeeuwse ereplaatsen op de sprint met winst voor Nicole Wondergem, de tweede plaats voor Lous Wondergem en de derde plaats voor Mike Suurmond bij de junioren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”