Volledig scherm
Nelleke Baldé. © Mechteld Jansen

Gescheurde kuitspier verknalt EK-kansen voor triatlete Nelleke Baldé uit Grijpskerke

ALMERE - Na een geweldig seizoen met veel prijzen wilde Nelleke Baldé uit Grijpskerke het seizoen afsluiten met een hele triatlon in Almere. Na 200 kilometer wedstrijd moest ze de strijd staken bij het lopen met een gescheurde kuitspier, mogelijk veroorzaakt door verkeerde schoenkeuze.

Zaterdagmorgen 7.00 uur dook Baldé het Weerwater in voor 3.8 kilometer zwemmen waar ze na 1 uur en 12 minuten aan de 180 kilometer fietsen kon beginnen. Tijdens het fietsen werkte ze zich op naar de derde plaats in het Europees kampioenschap bij de D35 om na 5 uur en 16 minuten aan het hardlopen te beginnen. Na 10 kilometer sloeg het noodlot toe en bleek haar kuitspier gescheurd te zijn. Na een paar kilometer ploeteren gaf ze zich gewonnen. ,,Dat hoort bij sport‘’, liet ze gelaten weten.

Bij de Politietriathlon in Spijkenisse haalden diverse Zeeuwse triatleten uitstekende resultaten. Op de olympische afstand (1.5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) scoorde Niels Koole in 2 uur en 10 minuten de tweede plaats bij de masters met Hawaï-ganger Gert van der Vinden op de vierde plaats.

Chantal Koole kwam met de tweede plaats bij de vrouwen masters naar huis in 2.28.10, ruim achter Cora Vlot die in 1985 al aan de start stond in Kamperland. Voorts Zeeuwse ereplaatsen op de sprint met winst voor Nicole Wondergem, de tweede plaats voor Lous Wondergem en de derde plaats voor Mike Suurmond bij de junioren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
    PREMIUM

    Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

    MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.