Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

Geloof in eigen kunnen helpt 's Lands Welvaren naar het eerste punt in de eredivisie

OVERZICHTVLISSINGEN - In de eredivisie driebanden veroverde ‘s Lands Welvaren zijn eerste punt van het seizoen en bleef Dallinga.com dankzij een remise ongeslagen.

‘s Lands Welvaren-Bousema Lochem 4-4: Vooraf durfde niemand zijn geld te zetten op een goed resultaat tegen de nummer drie van de eredivisie. Behalve de spelers dan, die geloofden dat er iets mogelijk was. Met in voorgaande wedstrijden 90 procent van de vereiste caramboles te hebben gemaakt, maar nul punten op de teller, was het geloof in eigen kunnen niet geschaad. Dat kwam uit ook, want al voor de pauze legde Francis Forton met een uitstekende winstpartij op Wesley de Jaeger, 40-22 in 27 beurten, de basis voor de latere remise. Marcel Hopmans was voor de pauze ongelukkig tegen Frans van Schaik, 29-40 in 39, waardoor de rust inging met 2-2. Na de pauze moest Ronny Brants het duidelijk afleggen tegen een bijzonder technisch en nauwkeurig spelende Stefan Galla, 28-40 in 24, maar Dirk Weeremans speelde op de andere tafel een sublieme partij tegen de uitermate gevaarlijke Johan Loncelle. De winst bleef in Kwadendamme met 40-33 in 26 (1.600), waardoor het eerste punt een feit was. De vreugde was bij het team van de gezichten af te lezen. ,,We staan op de lijst”, zei Weeremans na afloop trots.

Team Eekhoorn-Dallinga.com 4-4: De bezoekers bleven zonder nederlaag dankzij uitstekende optredens van Jean Paul de Bruijn en vooral een sterke Frédéric Caudron. Voor de pauze gaf het scorebord immers een flinke 4-0-achterstand aan, na een nipte nederlaag van Steven van Acker tegen Kurt Ceulemans, 40-35 in 33 en 40-17 in 36 beurten, en een nipt verlies van Berry Dallinga tegen Jerry Hermans. Gelukkig voor de Sluiskilse ploeg moesten toen de reddende engelen nog aan de bak. Dat werden twee fraaie partijen. De Bruijn stond met 11-19 achter en overrulede zijn tegenstander Peter Ceulemans met een serie van 12 en stond de leiding daarna niet meer af. Op de andere tafel leidde Caudron tegen Frans van Kuyk op datzelfde moment met 21-28 en maakte ook een fraaie serie van 12 en eiste daarmee in 11 beurten de winst op. De thuisploeg baalde, de bezoekers genoten na van het optreden in de tweede wedstrijdhelft.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement