Volledig scherm
© Getty Images

Galavoorstelling Rapide in eerste helft volstaat voor winst

HOCKEYVLISSINGEN - Het vrouwenteam van Rapide boekte een belangrijke 3-0-zege op concurrent Ommoord in de derde klasse van de hockeycompetitie. Door die winst nestelt Rapide zich wat vaster in de kop van de ranglijst. Een klasse lager troefde een effectief Olympia een bij vlagen beter Walcheren met 2-1 af. Bij de mannen stelde Goes opnieuw in de slotminuten de winst (2-3) veilig bij Rapid. 

Vrouwen

Derde klasse. Rapide-Ommoord 3-0: Rapide maakte er de eerste dertig minuten een galavoorstelling van. In een hoog tempo stuurde het Ommoord van het kastje naar de muur. Die ploeg had totaal niets in te brengen. Al na twee minuten opende Teddie van Remortele uit een strafcorner de score. Na tien minuten werd het reeds 2-0. Op aangeven van Valerie Antheunis nam Eva van de Kerkhove die tweede treffer voor haar rekening. Nog voor het tweede kwart verstreken was werd viel de 3-0 (strafcorner) van opnieuw Teddie van Remortele. In het derde en vierde kwart was Rapide nog steeds de betere ploeg, maar kon dat niet via ruimere doelcijfers uitdrukken omdat het doornatte veld goed hockey onmogelijk maakte.

Vierde klasse. Walcheren-Olympia 1-2: Koploper Olympia had het lastig bij Walcheren. De thuisploeg bepaalde het grootste deel van deze ontmoeting het wedstrijdbeeld via goed aanvallend hockey. Olympia bleef op karakter op de been. Dat had het mede te danken omdat Walcheren verschillende doelkansen liet liggen. Pas in het derde kwart maakte Alisia Windt er 1-0 van. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Olympia meer greep op de wedstrijd. In het vierde kwart boog die ploeg via de altijd gevaarlijke aanvalster Cato van Tiel de achterstand om in winst. Zij tekende voor de gelijkmaker en kort voor het einde voor de 1-2 uit een strafcorner.

Mannen

Vierde klasse. Walcheren-Spijkenisse 2-5: Bij vlagen was Walcheren nauwelijks minder dan de bezoekers. Er waren echter ook fases bij waarin het duidelijk minder ging bij de thuisploeg. Juist op die momenten sloeg Spijkenisse toe. Koen van Krugten bezorgde in het eerste kwart Walcheren nog de leiding. Bij de rust bood de 1-1-stand nog enig perspectief. In het derde kwart maakte Spijkenisse het verschil. Daarna kwam Walcheren via opnieuw Koen van Krugten terug tot 2-4, maar het slotakkoord (2-5) was voor de bezoekers.

Rapid-Goes 2-3: De trainers van Goes lijken op het conditionele vlak goed werk af te leveren, want het was voor de derde maal op rij dat Goes de winst in de slotminuten veilig stelde. Slechts even was Goes het spoor bijster. Bij de stand 2-2 kreeg de thuisploeg enkele kansen om het duel een mogelijk beslissende wending de geven. Goes overleefde die moeilijk fase en zag in de slotminuten Sep van Duikeren op aangeven van Carsten Huiskamp de 2-3 scoren. Daarvoor had de individueel vaardige Merlijn van Duikeren voor 0-1 en 1-2 gezorgd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement