Volledig scherm
PREMIUM
Frank Houweling liep de Kustmarathon driemaal in 2018. Hij kreeg ook drie medailles. © Menno Kole

Frank Houweling uit Goes loopt nu vier (!) Kustmarathons in 19 uur

GOES - ,,Je kunt altijd wel hetzelfde blijven doen”, zegt Frank Houweling, ,,maar het is leuker om steeds wat anders op te zoeken. Ik zie er daarom een uitdaging om dit jaar de Kustmarathon vier keer achter elkaar te lopen.”

De Goesenaar, lid van AV’56, baarde in 2017 al opzien door op de eerste zaterdag van oktober van Zoutelande naar Burgh te lopen en weer terug. Het jaar erna liep hij de route driemaal en nu doet hij daar nog eens een schepje bovenop. ,,Tja, waarom niet? Ik ben benieuwd of het lopen van vier Kustmarathons ook mogelijk is. Fysiek wordt het natuurlijk zwaar, maar het is wel allemaal makkelijk te regelen. Met vervoer en voedsel en dergelijke. En als ik het niet red, ben ik ook zo weer thuis.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Huwelijk
    PREMIUM
    column barry van der hooft

    Huwelijk

    Dat Ruud Pennings deze zomer bij Goes aan de slag ging als trainer, was vanuit zijn oogpunt logisch. De Vlissinger heeft nooit onder stoelen of banken gestoken in de derde of zelfs tweede divisie actief te willen zijn en na twee seizoenen bij Halsteren was dit een uitgelezen mogelijkheid. Binnen de Zeeuwse voetbalwereld waren er wel veel twijfels. Want na de jonge, vernieuwende en ontzettend ambitieuze Rogier Veenstra (32), was de overgang naar de gelouterde Pennings (nu 58) best groot. Dan hebben we het toch over een andere generatie, ook op trainersgebied.