Volledig scherm
© Thinkstock

Fraaie reeks volleybalsters Stevo ten einde

OVERZICHTVLISSINGEN - Voor de volleybalsters van Stevo kwam vrijdagavond in Den Dungen een eind aan een sterke serie. De formatie van Guido de Beule verloor na zes zeges op rij voor het eerst sinds 9 november, met 3-1 van HLB Van Daal 3. De mannen van Mytilus keerden zonder punten uit Roosendaal terug: 4-0.

Vrouwen. HLB Van Daal 3-Stevo 3-1 (22-25, 25-19, 25-14, 27-25): In de promotieklasse B bij de vrouwen is het dringen en zijn heel veel ploegen aan elkaar gewaagd. HLB Van Daal 3, na de winst op Stevo zevende op de ranglijst, behoort als team met de op twee na minste verliespunten bijvoorbeeld tot de kanshebbers op de titel. Stevo begon goed tegen de thuisploeg, die het moeilijk had met de lastige diepe Zeeuws-Vlaamse opslag. Aan het eind van de eerste set verkleinde HLB Van Daal de fikse achterstand. Dat was het sein voor twee sets, waarin de Brabanders domineerden. De thuisploeg passte goed en verdedigde sterk. In de vierde set knokte Stevo zich terug in de wedstrijd. Met een vijfde set in het verschiet verkrampten de Zeeuwen. Stevo, dat vandaag thuis speelt tegen Smash’66, verzuimde drie setpunten te benutten en verloor.

Mannen. De Moriaan Symmachia Roosendaal 3-Mytilus 4-0 (25-15, 25-18, 25-15, 27-25): Na de opleving van een week geleden maakte Mytilus tegen de Brabantse titelkandidaat slechts in de vierde set kans op winst. Na drie setnederlagen op rij had Mytilus in die fase het initiatief. Dat leidde tot een 21-24 voorsprong, maar die kon niet worden verzilverd. Fouten leidden ertoe dat de thuisploeg dichterbij kwam en tot slot won. In de eerste drie sets stond er geen maat op het spel van de nummer twee, die serverend Mytilus onder druk zette, aanvallend sterk op dreef was en drie keer achter elkaar met gemak won.