Anneke de Booij met ruin Falash.
Volledig scherm
Anneke de Booij met ruin Falash. © Lucien Roelandt

Fraaie proeven amazones Baas en De Booij in Axel

AXEL - Dressuuramazone Maudi Baas, die met de pony’s Idem Dito BR en Big Boy uitkomt bij de paarden, won tijdens de dressuurwedstrijd van de RSV Axel alles wat er voor haar te winnen was. De amazone uit Heikant liep in de eerste proef van de klasse Z met de vosruin Idem Dito BR naar een overtuigende overwinning (64,853 procent). De Axelse Anja Oppeneer eiste met de Skydancer-zoon Zen de tweede plaats op 60,147.

Anneke de Booij kon op het debuut met de ruin Falash in de klasse Z1 tevreden terugkijken, De amazone uit Kloosterzande stuurde de met fraaie uitgestrekte gangen en veel uitstraling door de arena dravende Zambuka-zoon in de tweede proef naar het ‘goud’ (58,676). ,,De proeven in M zijn in een ring van 20 bij 40 meter niet ideaal. De onderdelen volgen elkaar snel op en de lijnen zijn kort. Voor een groot paard met ruime bewegingen, zoals Falash, is dat moeilijk’', vertelde De Booij. ,,Daarom heb ik M2 overgeslagen en ben ik vandaag in Z gestart. Falash loopt in zo’n grote ring meer ontspannen en vormt zo een mooier beeld. Het moet allemaal nog beter. Maar ik ben tevreden. Mijn paard gaf mij het gevoel dat hij dit niveau aan kan.’’

In de in handicap verreden klasse L toonde Maudi Baas zich met de ruin Big Boy oppermachtig. Zij stuurde de lichtvoetig door de piste dansende Orlando-zoon twee keer op rij naar een afgetekende zege (67,667 en 74,147).

Na een afwezigheid van vier jaar stuurde de dierenarts Mirelle Cappendijk uit Vogelwaarde bij haar rentree in de wedstrijdring de ruin Julio’s Dance in beide proeven een fraaie tweede plaats (64,833 en 63,000). ,,Ik heb op Z1-niveau gereden. Maar vier jaar geleden besloot de eigenaar met de merrie te gaan fokken en zat ik zonder paard’’, vertelde ze. ,,Dat was flink balen. Ik wilde meteen een eigen paard. Zodat mij dit niet nog eens zou gebeuren. Julio’s Dancer heb ik als veulen gekocht. Het was liefde op het eerste gezicht. Maar gewaagd, want je weet natuurlijk nooit hoe zo’n veulen zich ontwikkelt. Maar het lijkt een goede keuze. Ik heb Dancer zelf opgeleid. Ik ben vandaag meteen in L1 gestart en hij liep een fijne proef. Dat geeft perspectief voor de toekomst.”

Dressuur RSV Axel. 

Paarden Z1/Z2: 1. Maudi Baas, Idem Dito BR (Oranjer.) 220,5; 2. Anja Oppeneer, Zen (Oranjer.) 204,5; 3. Anneke de Booij, Falash (Oranjer.) 203.

M1/M2: 1. Luna Bleyenberg, Wette (Oranjer.) 200%; 2. Talitha de Jonge, Dancer (Haringr.) 195; 3. Pascaline Andries, Reinaerthof Leroy (PSV Hulst) 1

L2: 1. Maudi Baas, Big Boy, 203; 2. Mirelle Cappendijk, Julio’s Dance (Oranjer.) 194,5; 3. Manon van de Wege, Black Bandith (Oranjer.) 183.

B: 1. Samantha Dobbelaar, Clever (Oranjer.) 199; 2. Amber Sneek, Kriannelina (Oranjer.) 194,5; 3. Karolien Vermeulen, K’Tune (De Vlakter.) 194.

Pony’s M2 cat. DE: 1. Sanne van Osselaar, Dagmarh (PC Kleppertjes) 194,5.

L2 cat. C: 1. Demi la Heijne, Pebbles (PC Kleppertjes) 186.

L1 cat. B: 1. Amy Tan, Ysselvliet’s Velvet Skydiver (PC Kleppepertjes) 188.

Tweede : Paarden klasse Z1/Z2: 1. Anneke de Booij, Falash, 199,5; 2. Petra de Feijter, Zavitz (Oranjer.) 198.

M2: 1. Pascaline Andries, Reinaerhof Leroy, 194,5; 2. Talitha de Jonge, Dancer, 184; 3. Luna Bleyenberg, Wette, 183.

L2: 1. Maudi Baas, Big Boy, 222,5; 2. Mirelle Cappendijk Julio’s Dance, 188; 3. Manon van de Wege, Black Bandith, 172,5.

B: 1. Karolien Vermeulen K’Tune, 206; 2. Amber Sneek, Kriannelina, 193.

Pony’s M2 cat. DE: 1. Joyce Casteels, Dario D (PC Luctor et Emergo) 195.

L1 cat. D: 1. Matthias Wiemeersch, Caya du Bois (PC Luctor et Emergo) 182.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”