Volledig scherm
De nieuwe tegel met de tekst ‘FinishLein’, ter ere van Lein Lievense, die overleed op 3 januari. © Marathon Zeeland

Finishlijn Kustmarathon wordt ‘FinishLein’

ZOUTELANDE - De finishlijn van de Kustmarathon heeft zaterdagochtend een nieuwe aanblik gekregen. Voorafgaand aan een lange trainingsloop werd er in de Langstraat van Zoutelande een tegel gelegd met daarop de tekst ‘FinishLein'. 

Op 3 januari van dit jaar overleed Lein Lievense, de medebedenker van de Kustmarathon en de man die zestien jaar lang de voorzitter was van het organisatiecomité. Bij de editie van 2019, die begin oktober is, zal hij uitgebreid herdacht worden. 

Zaterdag werd er al de tegel in straat gelegd, in bijzijn van onder anderen Lenie Lievense, Chris Simonse (de nieuwe voorzitter) en naar schatting 175 hardlopers. Lenie Lievense gaf aan heel trots te zijn op het eerbetoon.  Precies tijdens het marathonweekeinde is de ‘FinishLein’ niet te zien, omdat er dan een berg zand op ligt. De rest van het jaar is de tegel wel zichtbaar.

Volledig scherm
In 2018, toen Lein Lievense ernstig ziek was, kregen hij en zijn vrouw Lenie ook al een tegel op de boulevard van Zoutelande. © Ruben Oreel
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
  PREMIUM

  De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

  TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.
 2. Romy de Rijke zit op een oranje wolk
  PREMIUM

  Romy de Rijke zit op een oranje wolk

  OOST-SOUBURG - Romy de Rijke voelde afgelopen zomer dat ze bij de B-aspiranten niets meer te zoeken had. De toen nog veertienjarige Souburgse korfbalster voelde zich ,,klaar voor de volgende stap”. Dat werd Fortis 1. ,,Ik heb haar op basis van haar vaardigheden bij de ploeg gehaald”, vertelde Arco Goedkoop, de hoofdtrainer bij de eersteklasser, zaterdag na de gewonnen topper tegen Kinderdijk. ,,Daar heb ik nog geen wedstrijd spijt van gehad. Romy heeft alles in zich om een heel goede te worden.”