Volledig scherm
De nieuwe tegel met de tekst ‘FinishLein’, ter ere van Lein Lievense, die overleed op 3 januari. © Marathon Zeeland

Finishlijn Kustmarathon wordt ‘FinishLein’

ZOUTELANDE - De finishlijn van de Kustmarathon heeft zaterdagochtend een nieuwe aanblik gekregen. Voorafgaand aan een lange trainingsloop werd er in de Langstraat van Zoutelande een tegel gelegd met daarop de tekst ‘FinishLein'. 

Op 3 januari van dit jaar overleed Lein Lievense, de medebedenker van de Kustmarathon en de man die zestien jaar lang de voorzitter was van het organisatiecomité. Bij de editie van 2019, die begin oktober is, zal hij uitgebreid herdacht worden. 

Zaterdag werd er al de tegel in straat gelegd, in bijzijn van onder anderen Lenie Lievense, Chris Simonse (de nieuwe voorzitter) en naar schatting 175 hardlopers. Lenie Lievense gaf aan heel trots te zijn op het eerbetoon.  Precies tijdens het marathonweekeinde is de ‘FinishLein’ niet te zien, omdat er dan een berg zand op ligt. De rest van het jaar is de tegel wel zichtbaar.

Volledig scherm
In 2018, toen Lein Lievense ernstig ziek was, kregen hij en zijn vrouw Lenie ook al een tegel op de boulevard van Zoutelande. © Ruben Oreel
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”