Volledig scherm
Dieter Staelens won vorige week in Terneuzen en was ook in Wilhelminadorp de sterkste. © Peter Nicolai

Favorieten maken het waar bij triatlon in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Dieter Staelens en en Nelleke Baldé maakten hun favorietenrol volledig waar in de derde triatlon van Wilhelminadorp. Na de start in het havenkanaal nam zwemster Nikita van den Ouden de leiding. Remy Vasseur volgde al op geruime afstand. Op de 20 kilometer fietsen was Staelens op zijn carbonfiets heer en meester en kon met ruime voorsprong aan de afsluitende 5 kilometer lopen beginnen.

Op het hondenoefenveld finishte Staelens al na 57 minuten en 59 seconden. Daarmee was hij sneller dan bij zijn overwinning in 2017 en zijn zege van vorige week in Terneuzen. Chris Steenbakker verraste met de tweede plaats, in 59.32. Hij bleef nummer drie Vasseur daarmee net voor. De Belg Kevin Strubbe hield Miquel van Tongeren van de vierde plaats.

Volledig scherm
Nelleke Baldé. © Mechteld Jansen

Nelleke Baldé moest na het zwemmen weer aan een inhaalrace beginnen en deed dat met verve. Ze won in 1.06.33 en bleef Van den Ouden bijna drie minuten voor. De Belgische Joyceline Vervaet maakt in 1.10.35 de laatste ereplaats vol. Janita van der Have, Emke Erpelinck en Eva Hoek bleven Ingrid IJsebaert, oud-winnares van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen, voor.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.