Volledig scherm
Matthijs Eversdijk. © foto Kevin Kempf

Eversdijk klasse apart op de mountainbike in Houffalize

HOUFFALIZE - Matthijs Eversdijk heeft zondag in Houffalize de mountainbikemarathon over 93 kilometer bij de elitemannen gewonnen.

De coureur uit Wilhelminadorp reed de afstand in 3.44.40, hetgeen een gemiddelde is van 24,5 kilometer per uur. De 20-jarige Eversdijk plaatste na veertig kilometer een versnelling en reed onbedreigd naar de finish. Bij de wedstrijd over 70 kilometer werd Thijmen van de Vrede (Goes) derde plaats en Pim van de Swaluw (Kwadendamme) zevende.

 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”