Volledig scherm
PREMIUM
Nick van der Lijke (midden) tijdens het NK. In Erfurt pakte hij dit weekend ook de Europese titel. © Kevin Hagens

Europese titel is leuk tussendoortje voor wegrenner Van der Lijke

VLISSINGEN - Ook al hebben dernykoersen op de baan niet dezelfde statuur als bijvoorbeeld de teamsprint of de keirin, een Europese titel is een Europese titel. Dat denkt ook Nick van der Lijke, die zaterdag in het Duitse Erfurt Europees kampioen werd op het nummer. ,,Het geeft een superkick dat ik dat truitje nu een jaar lang in mijn bezit heb.”

Het was aanvankelijk helemaal niet de bedoeling dat de Middelburger (26) aan het Europees kampioenschap achter de derny zou meedoen. ,,Ik kwam er pas een maand geleden achter dat dit EK eigenlijk perfect in mijn programma tussen de wegwedstrijden door paste”, vertelt de kersvers Europees kampioen, die op de weg actief is namens Roompot-Nederlandse Loterij.

Van der Lijke kroonde zich in december vorig jaar tot Nederlands kampioen achter de derny en was daardoor vanzelfsprekend startgerechtigd voor het EK, dat overigens werd verreden op een buitenbaan. Vooraf achtte hij zichzelf kansrijk voor een podiumplek. ,,Veel van die gasten die meededen, hadden zich specifiek voorbereid op dit EK”, weet Van der Lijke. ,,Ik had dat dus niet. Er stonden ook een paar oud-winnaars aan de start, dan weet je dat het niveau hoog gaat zijn.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.