Volledig scherm
Erwin Mesu op archiefbeeld. © ANP

Erwin Mesu staat voor late rentree in het marathonschaatsen

VLISSINGEN - Het leek een marathonseizoen zonder de broers Mesu te worden, maar op de valreep is daar verandering in gekomen. Erwin Mesu heeft een nieuwe ploeg gevonden en keert dus toch weer terug op het ijs. Hij gaat uitkomen voor  Douma Staal in de beloftendivisie.

Niels Mesu is al enige tijd ziek en daardoor ook afwezig in het peloton. Eerder dit jaar kondigde ook zijn broer Erwin een (tijdelijk) afscheid aan. De Middelburger had afgelopen seizoen geen team, reed voor de vangnetploeg van de schaatsbond en koos er na afloop van het seizoen voor te gaan reizen met een camper. 

,,Misschien betekent dat het einde van mijn schaatscarrière, misschien kom ik in september wel zo fit en gemotiveerd terug dat ik weer vol goede moed aan de winter begin’’, schreef hij op sociale media. Het is dus de laatste optie geworden voor Erwin Mesu.

Vlak voor de start van het nieuwe marathonseizoen heeft hij namelijk besloten zich aan te sluiten bij Douma Staal, als vervanger van Jeroen Jansen. Namens zijn nieuwe ploeg komt Mesu uit in de beloftencompetitie. Zaterdagavond gaat het seizoen van start in Amsterdam, met de eerste wedstrijd voor de KPN Marathon Cup. Mesu komt die avond pas om 22.00 uur het ijs op.