Volledig scherm
Erwin Harmes was zaterdag de sterkste in Hulst. © Peter Nicolai

Erwin Harmes ziet ruimte voor progressie na zege in 25 kilometer van Hulst

HULST - Erwin Harmes won zateradg de 25 kilometer van Hulst. De Middelburgse loper had een voorsprong van ruim vier minuten op de nummer twee uit Belgie, Frederik Christiaens die een tijd had van 1.32.24. De tijd van Harmes was 1.28.17.

Onmiddellijk na afloop kwam Harmes tot de conclusie dat het allemaal niet echt zo soepel verlopen was. ,,Nee, eenvoudig was het niet om die tijd te realiseren. Natuurlijk heb ik goed gelopen, maar ik heb het idee dat ik beter had gekund. Over de tijd ben ik tevreden, want dit biedt mogelijkheden voor de toekomst. Het is echt een tijd die op den duur resultaat kan bieden’’, moest Harmes bekennen.

De tijd die Harmes had gelopen van 1.28.17 biedt voldoende garanties voor de komende jaren waarin hij zijn zinnen heeft gezet op een scherpe tijd op deze afstand. ,,Zeg dat wel. We zullen op deze manier verder gaan en dan kunnen we nog altijd bijstellen’’, zei Harmes op de atletiekbaan van Hulst.

Bij de vrouwen was het verloop om de eerste plaats minder spannend dan bij de mannen. Ook hier een Zeeuwse overwinning en bovendien ook een Middelburgse, die van Ada Geuze. Zij liep 1.51.02 en dat was negen minuten sneller dan de Belgische Elisabeth Dehandschutter en de Terneuzense Cathy Poppe die beiden juist boven de twee uur uitkwamen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement