Volledig scherm
Erwin Harmes was zaterdag de sterkste in Hulst. © Peter Nicolai

Erwin Harmes ziet ruimte voor progressie na zege in 25 kilometer van Hulst

HULST - Erwin Harmes won zateradg de 25 kilometer van Hulst. De Middelburgse loper had een voorsprong van ruim vier minuten op de nummer twee uit Belgie, Frederik Christiaens die een tijd had van 1.32.24. De tijd van Harmes was 1.28.17.

Onmiddellijk na afloop kwam Harmes tot de conclusie dat het allemaal niet echt zo soepel verlopen was. ,,Nee, eenvoudig was het niet om die tijd te realiseren. Natuurlijk heb ik goed gelopen, maar ik heb het idee dat ik beter had gekund. Over de tijd ben ik tevreden, want dit biedt mogelijkheden voor de toekomst. Het is echt een tijd die op den duur resultaat kan bieden’’, moest Harmes bekennen.

De tijd die Harmes had gelopen van 1.28.17 biedt voldoende garanties voor de komende jaren waarin hij zijn zinnen heeft gezet op een scherpe tijd op deze afstand. ,,Zeg dat wel. We zullen op deze manier verder gaan en dan kunnen we nog altijd bijstellen’’, zei Harmes op de atletiekbaan van Hulst.

Bij de vrouwen was het verloop om de eerste plaats minder spannend dan bij de mannen. Ook hier een Zeeuwse overwinning en bovendien ook een Middelburgse, die van Ada Geuze. Zij liep 1.51.02 en dat was negen minuten sneller dan de Belgische Elisabeth Dehandschutter en de Terneuzense Cathy Poppe die beiden juist boven de twee uur uitkwamen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.