Erwin Groen.
Volledig scherm
PREMIUM
Erwin Groen. © Marcelle Davidse

Erwin Groen uit Goes wil WK bowlen 1995 herbeleven

GOES - Dat Erwin Groen (58) uitgerekend dit jaar op het WK bowlen voor 50-plussers debuteert, is geen toeval. Het toernooi is namelijk in Las Vegas. Toen de Goesenaar dat anderhalf jaar geleden hoorde, was zijn interesse meteen gewekt. Daarbij in de buurt, 600 kilometer verderop in Reno, werd hij in 1995 namelijk wereldkampioen in twee disciplines. ,,Ik dacht: wat zou het mooi zijn als ik daar bijna 25 jaar later mee kan doen. Nu het gelukt is om me te kwalificeren, zie ik mijn reis naar de Verenigde Staten als een herbeleving van alles.”

Groen, die eigenaar is van Bowling Goes, wordt nog vaak herinnerd aan de twee hoofdprijzen die hij pakte aan het einde van zijn toch al fraaie carrière. ,,Mensen komen hier aan de bar zitten en vragen: ‘Jij bent toch die wereldkampioen van lang geleden? Ik denk er zelf ook nog regelmatig aan terug. En nu ik naar Las Vegas ga nog vaker dan anders.‘’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
    PREMIUM
    reportage

    Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

    ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.