Erwin Adan.
Volledig scherm
Erwin Adan. © Roeland Van Vliet

Erwin Adan wint Walchers onderonsje in halve marathon van Axel

AXEL - Erwin Adan uit Koudekerke won zaterdag de Halve Marathon van Axel. De Walcherse atleet gaf Erwin Harmes uit Middelburg het nakijken.

Het verschil tussen beiden was 25 seconden. Adan finishte na 1.12.04 bij de kantine van FC Axel, een kleine halve minuut later volgde Harmes. De Belg Christoph Schelfhout uit Wetteren werd twee minuten later derde.

Ada Geuze uit Middelburg won bij de vrouwen in 1.27.51. Op ruime afstand werd Mirthe Overkamp (Koudekerke) tweede, kort voor de Belgische nummer drie Lies Hoorelbeke.

Bijna 200 lopers voltooiden de halve marathon.

De halve afstand werd bij de mannen gewonnen door Boris de Bruijn (Kloetinge) en bij de vrouwen door Sharon Bogaert (Stekene). De kortste afstand door Franklin van Anrooij (Kapelle) en Laurense Opsomer (Zarren).

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.