Jaap Moelker: ,,Ik heb ook mijn allereerste schaatsen bewaard. Die liggen boven op zolder.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Moelker: ,,Ik heb ook mijn allereerste schaatsen bewaard. Die liggen boven op zolder.’’ © Marcelle Davidse

Erelid Jaap Moelker bindt nog steeds twee keer per week de ijzers onder

WEMELDINGE - Hij hoort bij de pioniers van het Zeeuwse schaatsen. Jaap Moelker (76) volbracht drie keer de Elfstedentocht en groeide uit tot icoon van schaats- en skeelerclub De Poel. Moelker was lang bestuurslid en trainer van de vereniging en mocht zich ook rayonhoofd van Zuid-Beveland noemen. Vanwege zijn vele verdiensten voor De Poel werd hij vorige week op het kunstijs in Breda benoemd tot erelid. Moelker gaat het rustiger aan doen. ,,Maar stilzitten is niks voor mij.’’

 1. Voormalig topatleten geven trainingen Dynamica een upgrade; ‘Uiteindelijk zal het niveau stijgen’
  PREMIUM

  Voormalig topatleten geven trainingen Dynamica een upgrade; ‘Uiteinde­lijk zal het niveau stijgen’

  ,,Zelfs als ik mijn ogen dicht doe, kan ik horen of jullie het goed doen.” Voormalig hordeloper Marcel van der Westen was zondag bij atletiekvereniging Dynamica om een gasttraining te geven. Hij lette onder meer op of de Middelburgse talenten bij hun passen ‘niet hun energie de grond in boorden’, maar op de juiste manier voorwaarts afzetten. ,,Ik hoor na al die jaren precies het verschil.”
 2. Zestienjarige Diégo Sandee wint wedstrijd 7 van de Zeeuwse ATB wintercompetitie

  Zestienja­ri­ge Diégo Sandee wint wedstrijd 7 van de Zeeuwse ATB wintercom­pe­ti­tie

  De 7e wedstrijd van de Zeeuwse ATB wintercompetitie in Hulst werd een overwinning voor de zestienjarige Diégo Sandee uit Geersdijk. Al na twee van de tien ronden reed hij weg van medevluchters om in zijn eentje over de meet te komen. Achter hem was er veel strijd voor de tweede plaats. In de sprint werd er met een minimaal verschil gewonnen door Erwin Mesu (Middelburg) voor Kees de Visser (Kloetinge).