Volledig scherm
Steven Ovaa in actie tijdens de enduro in Rilland. © Johan vd Heijden

Enduro-spektakel in Rilland

RILLAND – De Motor Enduro Vereniging Zeeland – MEVZ – en de Motorclub Rilland organiseren zaterdag en zondag in eendrachtige samenwerking een tweedaags motorspektakel op en rond het Scheldecircuit aan de Bathseweg in Rilland. 

Zaterdag wordt er in de ochtenduren voor de derde keer in successie gestreden om punten meetellend voor het Nederlands kampioenschap jeugd enduro in de klassen JE 1 en 2. In de sterkste klasse, de JE 1, staan onder anderen Corne en Merel Zuidhof uit Hoedenkenskerke aan de start. 

In de stand bezet Corne Zuidhof de zesde plaats, terwijl zijn zus op plaats 27 staat geklasseerd. Titelkandidaat nummer één is Kaiya Brouwer uit Vroomshoop. Op kleine achterstand volgen Jeremy Knuiman uit Wijchen en Davey Nieuwenhuizen uit Nieuwkoop.

In de namiddag kan er vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur worden deelgenomen aan een off the road-rit, waarbij een route van zo'n 30 kilometer is uitgezet over bijna alleen maar onverharde wegen.

Een dag later wordt een cross country-wedstrijd verreden. Zowel individueel als in een teamverband (twee rijders) wordt er om de winst gestreden. De wedstrijd begint om 13.00 uur en de finishvlag valt om 16.00 uur. Er hebben zich in totaal al meer dan tweehonderd deelnemers gemeld en ook op de wedstrijddag kan nog worden ingeschreven. 

Tal van Zeeuwse rijders staan aan de start. Zo zal Casper Ovaa uit Oost-Souburg bij de solo’s meedoen, terwijl zijn broer Steven uit Arnemuiden een team vormt met Jordan Lee van Maaren uit Vlissingen. Vorig jaar werd dit evenement gewonnen door een Belgisch team, bestaande uit Andre Truyts en Bob van Looveren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement