Volledig scherm
Elisabeth Geluk met de ruin Hamilton. © Lucien Roelandt

Elisabeth Geluk zorgt voor Zeeuws zilver bij het NK dressuur

ERMELO - Elisabeth Geluk uit Tholen (met de vosruin Hamilton) zorgde vrijdag op het nationaal KNHS kampioenschap voor Zeeuws succes bij de dressuur.

Elisabeth Geluk stuurde in het nationaal Hippisch Sportcentrum in Ermelo in de klasse Z1 de Apache-zoon naar het zilver. Met de score van 68,382 procent greep Geluk net naast het goud.

Dat werd een prooi voor Meike Kroot uit Diessen met Ghameur-dochter Heante MKD (68,922). Jessica Nijpjes uit Sint Laurens eindigde met de vosruin Hilton N op de elfde plaats (64,461).

Wilma Salm uit Goes werd met de merrie Isa derde in de groepsfase. Ze plaatste zich hiermee voor de finale, waarin zij met een score van 66,778 procent op de zesde plaats eindigde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TOP en Swift werken toe naar apotheose

    TOP en Swift werken toe naar apotheose

    VLISSINGEN - De korfballers van TOP revancheerden zich zaterdag overtuigend na de zeperd tegen Avanti. In Amsterdam spoelde de ploeg van coach Kees-Jan Oppe de nasmaak van de nederlaag met klinkende cijfers (10-21) weg. De Arnemuidenaren hebben daarmee de beste papieren om te promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau van het veldkorfbal. Meer dan waarschijnlijk zal Swift de plek van TOP innemen. De Middelburgers wonnen thuis van Valto en staan daarmee met anderhalf been in de hoofdklasse.