Volledig scherm
© Getty Images

Eindelijk weer 's winst voor mannen Mytilus en vrouwen Forza

OVERZICHTVLISSINGEN - Na drie nederlagen op rij boekten de volleyballers van Mytilus en het vrouwenteam van Forza weer eens een zege.

Mytilus keerde met winst (1-3) terug uit Breda en naderde deze ploeg aan de staart van de ranglijst tot op twee punten. Forza klom in de promotieklasse A door een 4-0-overwinning op Move4U naar de achtste plek op de ranglijst. De mannen van Forza verloren in de promotieklasse B met 3-2 bij Jola/Olympus.

De Burgst Breda 2-Mytilus 1-3 (19-25, 25-19, 16-25, 20-25): Na drie keer op rij maximaal te hebben verloren, sloeg Mytilus tegen een rechtstreekse concurrent in de strijd om handhaving een belangrijke slag. Mytilus begon matig, maar kwam halverwege de eerste set op stoom. De Goese equipe had aanvallend meer in de mars en wikkelde af naar winst. Mytilus trok die goede lijn in de tweede set geruime tijd door, tot een serie opslagen van de thuisploeg voor een ommekeer zorgde. Na verlies pakte Mytilus in het derde bedrijf de goede draad terug op. Mytilus was beter, won verdiend en trok ook in de vierde set in de slotfase aan het langste eind.

Jola Olympus-Forza 3-2 (21-25, 25-11, 25-20, 19-25, 15-8): Vechtvolleybal van beide kanten. Zowel Jola als Forza was in verschillende fases niet bij de les, maar maakten veel goed met een tomeloze inzet. Zo trok de thuisploeg de stand in de tweede set in evenwicht. Omdat Jola veel van de grond haalde, kwam Forza lastig tot scoren. Dat leidde in het derde bedrijf tot een nieuwe zege voor de ploeg uit Made, die in de vierde set op een onverzettelijk Forza stuitte. Blokkerend en in het achterveld pakte Forza veel. Dat resulteerde in een vijfde set, die in het voordeel van de thuisploeg werd beslist.

Vrouwen

Forza-Move4U 4-0 (25-17, 25-19, 25-16, 25-15): Forza had niet veel te duchten van een team dat in de voorgaande duels niet meer dan vier punten had gesprokkeld. De Bruse formatie, gewaarschuwd voor onderschatting, bleef na een ruime zege in de eerste set zonder groots te spelen bij de les. Hoewel er bij vlagen te veel opslagfouten werden gemaakt, bleef de foutenlast aan Schouwse kant verder beperkt. Dat was voldoende om vier keer op rij te winnen. ,,Er zaten mooie servicebeurten bij, waarmee we een mooie voorsprong konden opbouwen‘’, vond Aimée van Lint. ,,We zijn blij dat we van deze ploeg met 4-0 hebben gewonnen.‘’