Volledig scherm
Brian van Goethem eerder deze Vuelta op de loodzware klim Los Machucos. © BSR Agency

Einde Vuelta voor Brian van Goethem uit Philippine

SANTUARIO DEL ACEBO – Met de tweede rustdag in het vooruitzicht heeft Brian van Goethem de Ronde van Spanje verlaten.

De 28-jarige renner van Lotto-Soudal kwam in de veertiende etappe al op ruime achterstand binnen, maar uiteindelijk was de vijftiende etappe met maar liefst vier beklimmingen van de eerste categorie er te veel aan. Van Goethem is daarmee de zestiende uitvaller in de 74e editie van de Vuelta.

Op de eerste rustdag was de debutant in een grote ronde gematigd positief gestemd. ,,Ik ben vooralsnog geen enkele dag in de problemen gekomen met de tijdslimiet en de vermoeidheid valt mee. Ik bekijk het vanaf nu dag per dag”, liet Van Goethem na negen etappes weten. De lastige tweede week van de Vuelta met de nodige hoogtemeters heeft echter alsnog zijn tol geëist.

Van Goethem werd minder dan twee weken voor de start opgeroepen door zijn ploeg Lotto-Soudal voor de Vuelta. De inwoner van Philippine hoopte de drieweekse etappekoers tot een goed einde te brengen met het oog op komend voorjaar, maar in de vijftiende etappe zette hij vroegtijdig zijn fiets langs de kant. Via zijn Twitterkanaal liet hij weten dat hij zaterdag ziek was en dat woog zondag nog door.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement