Volledig scherm
Natascha van Strien en Remy Scherbeijn vormden in Aardenburg een winnend koppel. © Peter Nicolai

Effectief tennisspel van Van Strien en Scherbeijn in Aardenburg

AARDENBURG - Natascha van Strien (26) en Remy Scherbeijn (39) pakten de eerste prijs in de mixed-3 van het drukbezochte Kikkertoernooi van tennisclub Sjef in Aardenburg. In de finale moesten Claire van Damme en Mart Flikweert er met 7-6 (7-5) 6-2 aan geloven.

Plaatselijke favoriet Scherbeijn had bij 5-4 al de kans om de eerste set uit te serveren, maar door een ongelukkige game werd het uiteindelijk nog een tiebreak. Via 5-0 werd het nog 5-5 in die verlenging, mede door enkele keiharde ballen rechtdoor van Van Damme. Het waren alles of niks pogingen van de 19-jarige Hulsterse, die uit onvrede over haar spel enkele ballen hoog over de omheining het Aardenburgse bos in sloeg. ,,Het was geen toptienpartij, maar we kunnen wel tevreden zijn. We probeerden de forehand van Claire op te zoeken, want met haar backhand kan ze enorm uithalen”, zeiden Van Strien en Scherbeijn meteen na afloop.

Normaal gesproken speelt Flikweert veel met power, maar in de mixed-3 finale sloeg hij vele vertragende, hoge ballen. ,,Dat was niet zo goed voor het niveau van de partij, maar ik had last van mijn arm. Natascha en Remy zijn een sterke combinatie en oefenen beiden veel druk uit met hun forehand”, vertelde de Bressiaander. Eerder moest Flikweert de eindzege in de enkel-3 finale met 6-4 ­6-0 laten aan Yannis Baltogiannis, een Vlaming met Griekse roots. 

,,Hij was gewoon te vast. Ik ben sowieso blij dat ik weer volop aan het tennissen ben, na lange tijd last van mijn rug te hebben gehad. Ik speel nu ook met meer rust in mijn spel, niet meer alles volle bak”, aldus Mart Flikweert (31).

In de 4-eindstrijd klopte John de Waele, eveneens uit Breskens, met 7-6 6-4 schema-aanvoerder Maxime van Eenennaam. ,,Als ik het op stevige rally’s laat aankomen is Maxime vaster. Vandaar dat ik regelmatig dropshots of een slice backhand sloeg. Ik voelde me ook mentaal sterk”, zei De Waele.

De 15-jarige Lieke Coenen uit Clinge was in de 3-finale bij de vrouwen via de tiebreak van de derde set op vastheid te sterk voor de 16-jarige Vlaamse Leony Cornilly. In de 2-finale won tennisleraar Yuri Soberon uit Maldegem middels drie tiebreaks van zijn Sjef-teamgenoot Thomas Heyse. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement