Volledig scherm
Joey Grochal © Lex De Meester

Eerste remise voor schaker Joey Grochal

VLISSINGEN - Na vier overwinningen en een nederlaag heeft Joey Grochal uit Goes in de zesde ronde van het HZ-schaaktoernooi remise gespeeld tegen landgenoot Casper Schoppen.

Joey Grochal kent tot nu toe een verdienstelijk HZ-schaaktoernooi. Of zoals hij het zelf zegt: ,,Het gaat oké.’’ De schaker uit Goes, Zeeuws kampioen en de hoogst geplaatste Zeeuw in Vlissingen, staat na zes partijen op 4.5 punten en verloor nog maar één keer. Dat gebeurde tegen de Chinese grootmeester Chongsheng Zen, geen schande dus.

Twee schakers gaan na zes ronden aan de leiding. Sandro Mareco en Yunguo Wan hebben een score van 5.5 punten. Daarna volgen tien schakers met vijf punten.

Daar zit onder andere de Nederlandse grootmeester Jorden van Foreest bij. Hij moest tot nu toe een nederlaag incasseren. Grochal staat op de 25ste plaats in het klassement.

Zaterdag is de laatste dag van het internationale schaaktoernooi.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    PHILIPPINE - Wat een groot wielerfeest had moeten worden, eindigde eind maart desastreus. De 50ste editie van de Omloop van de Braakman was nog maar net onderweg, toen Robbert de Greef op de kasseien van de Timmermansweg een hartstilstand kreeg. Drie weken later ligt de 27-jarige renner van het Alecto Cycling Team nog steeds in een kunstmatige coma, maar er is hoop. ,,Mocht zijn situatie verbeteren, komt hij in aanmerking voor een donorhart”, meldt zijn ploeg.