Een Zeeuws kijkje achter de schermen op het ABN Amro-toernooi

videoROTTERDAM - Wereldsterren als Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas en Gaël Monfils; zelden zijn ze zo dicht bij huis te bewonderen als tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Maar in Ahoy is deze week nog veel meer te doen, om de wedstrijden heen. 

Volledig scherm
Archiefbeeld van het centercourt in Ahoy. © ANP

Achter de schermen, tussen toernooidirecteur Richard Krajicek en het leger aan topspelers, is ook een aantal Zeeuwen actief. Een reportage over vier Zeeuwen die belangrijke, maar totaal verschillende functies bekleden tijdens het ATP 500-toernooi, het grootste tennisevenement van Nederland.

Social moet snel, leuk en kort zijn!

[Abe Kuijl, tennisjournalist en -commentator]

Een beetje tennisliefhebber herkent zijn authentieke stemgeluid direct. Zeker wanneer Abe Kuijl over zijn passie voor tennis begint te praten. De Walchenaar is bij het grote publiek vooral bekend als tenniscommentator bij Eurosport, maar hier in Rotterdam doet hij iets totaal anders. ,,Ik ben hier verantwoordelijk voor het sportieve deel van het social media team. Het toernooi bestaat natuurlijk uit veel meer dan alleen tennis, maar wij richten ons echt op de uitslagen, partijen en spelers. Het is onze taak om direct content te creëren voor de social. Het moet allemaal snel, leuk en kort zijn!’’