Een mooier lijstje winnaars had het Zeeuws Topsportgala nog nooit

videoGOES - Wat een luxe! Bij het 31ste Zeeuws Topsportgala stonden gisteravond één wereldkampioen en een Europees kampioene op het podium, Corné de Koning en Shirin van Anrooij. Ook nog de aanvoerster van een wereldranglijst, Anne Terpstra, werd gehuldigd. En twee Nederlands kampioenen, Milan Vader en Joannathan Duinkerke, waren de andere winnaars van individuele prijzen. Zo’n mooi lijstje laureaten bracht de provincie nog niet eerder voort.

In theather De Mythe werd maar weer eens duidelijk dat de Zeeuwse topsporters op een hoog niveau presteren. Over heel de wereld zetten zij in 2019 fraaie prestaties neer en in 2020 gaan ze daar meteen mee door. Van Anrooij werd begin deze maand bijvoorbeeld wereldkampioene veldrijden bij de junioren. Deze topprestatie telt natuurlijk wel pas mee voor het gala van volgend jaar.

Milan Vader draaide vorig kalenderjaar zijn beste seizoen ooit. De Middelburgse mountainbiker, pas eerstejaars eliterenner, werd Nederlands kampioen, greep brons bij de Europese titelstrijd en eindigde in de top 10 van een Italiaanse World Cup. Zijn concurrentie in De Mythe was overigens niet mals; hij kaapte de titel ‘Zeeuws sportman van het jaar’ weg voor wielrenner Antwan Tolhoek, die een etappe in de Ronde van Zwitserland won, en dressuurruiter Hans Peter Minderhoud, die successen vierde in het wereldbekercircuit.

Joannathan Duinkerke en zijn familie werden in het zonnetje gezet.
Volledig scherm
Joannathan Duinkerke en zijn familie werden in het zonnetje gezet. © Marcelle Davidse