Volledig scherm
Dylan Groenewegen. © BSR Agency

Dylan Groenewegen wint de strijd der sprinters op Neeltje Jans

NEELTJE JANS - Dylan Groenewegen heeft zaterdagmiddag de Tacx Pro Classic op zijn naam geschreven. In een sprintersduel op de Neeltje Jans troefde de Jumbo Visma-renner zijn rivalen Elia Viviani (tweede) en Arvid de Kleijn (derde) af. Hij plaatste zijn naam op een erelijst met andere sprintbommen als Robbie McEwen (2002), Marcel Kittel (2011) en André Greipel (2013)

De wedstrijd werd ingekleurd door een lange ontsnapping waarvan ook Thijs de Lange uit Kattendijke deel uitmaakte. De renner van Metec-TKH vertrok al vroeg na de start in Middelburg in het gezelschap van Adam Lewis (Engeland), Daan van Sintmaartensdijk en Paul Rudys (Duitsland).

Het kwartet reed meer dan honderd kilometer samen door Zeeland. Over de Zeelandbrug, de eerste doorgang op de Stormvloedkering en langs Kattendijke, wat voor Thijs de Lange speciaal was omdat hij daar woont.

Behalve De Lange deden nog twee Zeeuwse renners mee: Wesley Mol uit Kapelle en Marco Minnaard uit Wemeldinge, die de voorlaatste koers in zijn profcarrière reed. Ook hij werd onderweg toegejuicht door zijn familie.

Op driekwart koers viel het vluchterskwartet, met een maximale voorsprong van bijna 4 minuten, uit elkaar. Van Sintmaartensdijk hield het langst stand. Hij demarreerde nog en kreeg gezelschap van Michiel Stockman, maar toen ook zij werden teruggepakt, brak de echte finale aan.

De sprinterscollectieven van Jumbo Visma (voor Dylan Groenewegen) en Deceuninck-Quickstep (voor Elia Viviani) hadden de hele dag de koers al onder controle en brachten het peloton in een moordend tempo naar de finish op Neeltje Jans, voor een verwachte duel tussen hun sprintkanonnen. En Dylan Groenewegen was met een fietslengte verschil de beste.

Eindstand:

1. Dylan Groenewegen (Nederland)
2. Elia Viviani (Italie)
3. Arvid de Kleijn (Nederland)
4. Mike Teunissen (Nederland)
5. Christophe Noppe (Belgie)
6. Roy Jans (Belgie)
7. Andrea Pasqualon (Italie)
8. Jason van Dalen (Nederland)
9. Filippo Fortin (Italie)
10. Zico Waeytens (Belgie)

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.