Volledig scherm
Lisa Klein won donderdag de proloog van de BeNe Ladies Tour en zaterdagavond de tijdrit. © Cor Vos

Duitse Lisa Klein ligt na twee tijdritzeges op koers voor eindzege in BeNe Ladies Tour

WATERVLIET – De Duitse wielrenster Lisa Klein solliciteerde zaterdagavond nadrukkelijk naar de eindzege in de BeNe Ladies Tour.

Ze won de individuele tijdrit in en rond Watervliet, waarmee ze tegelijkertijd de leiding nam in het algemeen klassement. Met de winst in deze tijdrit noteerde ze haar vierde top 10-klassering in evenzoveel etappes in deze meerdaagse koers in Nederland en België. Vorig jaar werd ze tweede in de BeNeLadies Tour, achter Marianne Vos.

Klein is een erkend tijdrijdster. Onlangs werd ze Duits kampioen in deze discipline en donderdag won ze ook al de proloog in Utrecht, waarmee ze een andere specialiste, Ellen van Dijk, versloeg. Eerder dit jaar won Klein al de Nederlandse etappekoers Healthy Ageing Tour. Ook toen legde ze de basis in de ritten tegen de klok. 

Klein had voor de tijdrit over 14,5 kilometer 18 minuten en 9 seconden nodig. De Zwitserse Marlen Reusser werd tweede, de Nederlandse Amy Pieters derde. Behalve in het algemeen klassement nam Klein ook de leiding over in het puntenklassement.

Formeel was de tijdrit van zaterdagavond het tweede deel van de tweede etappe. Het eerste deel had in de ochtenduren plaats met start in Sluis en finish in Watervliet. Die etappe over 90 kilometer, met de nodige valpartijen, werd gewonnen door de Servische Jelena Eric.

Zondag is de laatste rit in de BeNe Ladies Tour. Een rit in lijn over 112 kilometer met start en finish in Zelzate.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement