Joannathan Duinkerke.
Volledig scherm
Joannathan Duinkerke. © Mechteld Jansen

Duinkerke sprint twee keer achter elkaar naar de overwinning

EMMEN - Joannathan Duinkerke had dit weekend weinig last van de hitte. De ID-renner uit Kapelle won zowel zaterdag als zondag een wedstrijd. Eerst was hij de sterkste in De Volksronde van Roosendaal, waarna hij een dag later ook iedereen te slim af was in De Gouden Pijl van Emmen. Daar was Tom Dumoulin de sterkste bij de professionals.

0 reacties

 1. Tim Pleijte gaat ‘verticale’ titel verdedigen op Tenerife

  Tim Pleijte gaat ‘verticale’ titel verdedigen op Tenerife

  VLISSINGEN - Tim Pleijte gaat zijn titel verdedigen op Tenerife. Op het Canarische eiland schreef hij in 2019 tijdens de laatste editie van de K42 Anaga Marathon de ‘K-Vertical’ op zijn naam in een parkoersrecord (29.15). De ‘K-Vertical’, oftewel verticale kilometer, wordt gelopen op vrijdag 3 december. Twee dagen later zal de atleet uit Vlissingen als ‘toetje’ ook weer de bijbehorende trailmarathon lopen. Daarin werd hij twee jaar geleden tiende, ondanks een gemiste afslag.
 2. Erelid Jaap Moelker bindt nog steeds twee keer per week de ijzers onder
  PREMIUM

  Erelid Jaap Moelker bindt nog steeds twee keer per week de ijzers onder

  WEMELDINGE - Hij hoort bij de pioniers van het Zeeuwse schaatsen. Jaap Moelker (76) volbracht drie keer de Elfstedentocht en groeide uit tot icoon van schaats- en skeelerclub De Poel. Moelker was lang bestuurslid en trainer van de vereniging en mocht zich ook rayonhoofd van Zuid-Beveland noemen. Vanwege zijn vele verdiensten voor De Poel werd hij vorige week op het kunstijs in Breda benoemd tot erelid. Moelker gaat het rustiger aan doen. ,,Maar stilzitten is niks voor mij.’’