Volledig scherm
Patrick Marteijn. © John de Jong

Dubbele triomf tennisser Patrick Marteijn op NK veteranen

HILVERSUM - Tennisser Patrick Marteijn van Tiola uit IJzendijke werd samen met zijn mixedpartner Carole de Bruin uit Eemnes (Utrecht) nationaal kampioen in de 55+ categorie op het Nederlandse indoorkampioenschap in Hilversum.

De 59-jarige Zeeuws-Vlaming en zijn drie jaar jongere kompaan klopten in de beoogde finale Saskia Krens en Frank Boelens met 6-3 7-5. In de halve eindstrijd hadden Marteijn en De Bruin aan Marjan Begemann en Bert Gebben slechts het redden van de eer toegestaan: 6-1 6-0.

Samen met allrounder Ben van der Steen uit Berlicum werd Marteijn ook overtuigend nationaal kampioen in de categorie 60+. In de finale moesten Jan van Helvert en Jacob Panman er met twee keer 6-1 aan geloven. Van der Steen bedient zich van krachtige slagen van achteruit, waardoor de aanvallende Marteijn aan het net vaak toe kan slaan.

In de 55+ verloor Marteijn, in combinatie met Tom Lodewijk, in extremis in de halve finale via de supertiebreak van Leon Damen en Jan Willem Lugthart (10-6). ,,We stonden nog met 5-1 voor, maar Tom had te veel last van een liesblessure die hij in het enkelspel had opgelopen”, aldus Marteijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement