Volledig scherm
© Getty Images

Dubbele loop in Zeeuws-Vlaanderen

VLISSINGEN - Komend weekeinde worden in Zeeuws-Vlaanderen twee trimlopen georganiseerd. Zaterdag is het de beurt aan de voetbalvereniging Vogelwaarde met de Bosse Pielenloop en zondag houdt atletiekvereniging De Wielingen de traditioneel zware Dwars door de Zwingeul.

De loop in Vogelwaarde is een vervolg op de lopen die eind jaren tachtig werden gehouden. In de polders rond het dorp kan worden deelgenomen aan lopen over 4600, 9400 en 13300 meter. Deze gaan om 15.00 uur van start bij de kantine van de voetbalclub. De jeugd loopt vanaf 14.45 uur 900 meter door het Wandelbos in het dorp.

Dwars door de Zwingeul wordt zondag gehouden. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er nu twee verschillende afstanden met toevoeging van een loop over vier kilometer naast de gebruikelijke 7000 meter. In verband met de waterhoogte zal er nu om 12.00 uur worden gestart bij Strandpaviljoen De Zeemeeuw bij Cadzand-Bad. De jeugd start om 11.45 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.