Volledig scherm
Tim Pleijte. © Johan Van Der Heijden

Dubbel parkoersrecord in Gaperloop

GAPINGE - In een sterk bezette Gaperloop gingen er twee parkoersrecords aan barrels. Tim Pleijte verbeterde het record van Erwin Harmes van 32.36 naar 32.10. Nederlands kampioen Carolien van de Kreeke verbeterde haar eigen beste tijd van 39,22 naar 39.10.

Meteen na de start probeerde Erwin Harmes zijn slag te slaan, maar na 5 kilometer had Pleijte al ruimschoots de leiding met Ronnie Overgaauw op plek twee en Harmes op drie. Carolien van de Kreeke had weinig tegenstand ook al omdat Monica Sanderse niet van start ging.

De vijf kilometer werd een prooi voor Sergio Harinck, momenteel studerend in ‘s-Hertogenbosch in een tijd van 16.34 waarbij het record van Floris Willeoordse overeind bleef. Robbert Meeuwse en Willem de Korte maakten het erepodium vol.

Mirthe Overkamp kwam met 19.56 niet aan het parkoersrecord dat ook op naam van Carolien van den Kreeke staat in 19.01. Petra Bruijs gaf maar vijf seconden toe op de winnende tijd. Plaatselijk favoriet Sophie Miljoen kon naar huis met de derde plaats.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement