Volledig scherm
Sanne Janssen in actie op het NK mennen in Gaasterland. © Henk Jan Dijks

Dubbel NK-goud voor Zeeuwse menners

GAASTERLAND - Sanne Janssen (Baarland) en Renate Provoost (Domburg) zijn Nederlands kampioen samengesteld mennen geworden.

In het Friese Gaasterland legde de 25-jarige Janssen de basis voor de titel op de eerste dag met een goede dressuur en een foutloze vaardigheidsproef. Op de tweede dag gaf ze in de marathon met haar paard Alexios de eerste plaats niet meer uit handen in de klasse L. Voor de pas 14-jarige Renate Provoost ontrolde zich hetzelfde scenario met haar pony Quibus in de klasse M.

Hans Goedhart uit Middelburg realiseerde een tweede plaats bij de 4-span paarden in de klasse L, terwijl Linda Janssen (de moeder van Sanne) het podium net miste met haar pony’s Daan en Gijs in de klasse M. Net als Wendy Boeckhout uit Nieuw en Sint-Joosland behaalde ze de vierde plaats met haar pony Guus in de klasse L.

Jan-Leen Boot (tweespan pony klasse M) uit Burgh-Haamstede en Chantal Vermerris (éénspan pony klasse M) uit Krabbendijke werden respectievelijk elfde en negende in hun rubriek.

Volledig scherm
Renate Provoost in actie op het NK mennen in Gaasterland. © Linda Janssen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Teleurstelling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’
  PREMIUM

  Teleurstel­ling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’

  VLISSINGEN - Als twee beachvolleyballers pas kort samenwerken, zitten er nog pieken en dalen in hun spel. Dirk Boehlé en Stefan Boermans wisselen daardoor nog fantastische rally’s met mislukte combinaties af. En ook uitstekende toernooien met mindere optredens. ,,Dat is helemaal niet erg. Het hoort erbij als je bezig bent om iets op te bouwen”, zei Boehlé. ,,Het is alleen jammer dat ons spel uitgerekend hier, in mijn eigen provincie, niet zo goed was.”
 2. ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau
  PREMIUM

  ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau

  EINDHOVEN - Dat TOP Arnemuiden zaterdag kampioen in de hoofdklasse B werd en terugkeerde naar de ereklasse, is volgens Anita de Ridder geen toeval. Daar zit beleid achter. ,,Dat we zo lang op een hoog niveau kunnen spelen, komt doordat we telkens goede jeugd hebben”, zei de inmiddels geroutineerde korfbalster zaterdag na het met 13-11 gewonnen slotduel met DSC. ,,Elke keer als iemand stopt, vertrekt of geblesseerd raakt, hebben we wat achter de hand.”