Volledig scherm
Sanne Janssen in actie op het NK mennen in Gaasterland. © Henk Jan Dijks

Dubbel NK-goud voor Zeeuwse menners

GAASTERLAND - Sanne Janssen (Baarland) en Renate Provoost (Domburg) zijn Nederlands kampioen samengesteld mennen geworden.

In het Friese Gaasterland legde de 25-jarige Janssen de basis voor de titel op de eerste dag met een goede dressuur en een foutloze vaardigheidsproef. Op de tweede dag gaf ze in de marathon met haar paard Alexios de eerste plaats niet meer uit handen in de klasse L. Voor de pas 14-jarige Renate Provoost ontrolde zich hetzelfde scenario met haar pony Quibus in de klasse M.

Hans Goedhart uit Middelburg realiseerde een tweede plaats bij de 4-span paarden in de klasse L, terwijl Linda Janssen (de moeder van Sanne) het podium net miste met haar pony’s Daan en Gijs in de klasse M. Net als Wendy Boeckhout uit Nieuw en Sint-Joosland behaalde ze de vierde plaats met haar pony Guus in de klasse L.

Jan-Leen Boot (tweespan pony klasse M) uit Burgh-Haamstede en Chantal Vermerris (éénspan pony klasse M) uit Krabbendijke werden respectievelijk elfde en negende in hun rubriek.

Volledig scherm
Renate Provoost in actie op het NK mennen in Gaasterland. © Linda Janssen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.