Milan Vader, hier in actie tijdens de wereldbeker in het Zwitserse Lenzerheide, is één van de Nederlandse troeven op het WK in Canada.
Volledig scherm
Milan Vader, hier in actie tijdens de wereldbeker in het Zwitserse Lenzerheide, is één van de Nederlandse troeven op het WK in Canada. © BSR Agency

Drie Zeeuwse mountainbikers naar WK in Canada

PAPENDAL - De Zeeuwen Milan Vader, Anne Terpstra en Mick van Dijke zijn door bondscoach Gerben de Knegt opgenomen in de selectie voor de wereldkampioenschappen mountainbike. Het WK vindt van 28 augustus tot en met 1 september plaats in Mont-Saint-Anne in Canada. Mathieu van der Poel gaat niet mee naar Canada, omdat hij zich gaat voorbereiden op het WK wegwielrennen.

,,We hebben ook zonder Mathieu van der Poel een bijzonder sterke selectie om mee af te reizen naar Mont-Sainte-Anne‘’, zegt De Knegt. ,,Met Anne Terpstra (afkomstig uit Zierikzee, red.) en Anne Tauber hebben we podiumkandidaten en wellicht zelfs meer.‘’ Middelburger Milan Vader eindigde onlangs tijdens het EK bij de elite-mannen op de derde plaats. De Knegt: ,,Hij is nog steeds in zeer goede vorm, gezien zijn zesde plaats tijdens de wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole. Milan is nog jong, maar laat dit jaar zien dat hij bij de wereldtop hoort. Erg knap op zijn leeftijd.’’

David Nordemann is een sterke laatstejaars belofte, die vorig jaar derde werd op het WK. ,,In die categorie hebben we ook Mick van Dijke, een eerstejaars belofte die dit seizoen al mooie dingen heeft laten zien‘’, zei De Knegt over de mountainbiker uit Colijnsplaat.

Mick van Dijke werd onlangs Nederlands kampioen bij de beloften.
Volledig scherm
Mick van Dijke werd onlangs Nederlands kampioen bij de beloften. © Tijmen van der Baan
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement