Volledig scherm
Hennie Stamsnijder leidt tijdens een veldrit in Valkenswaard voor Roland Liboton. © Paul Vreeker

Drie wereldkampioenen veldrijden komen publiek opwarmen voor Vestingcross

TERNEUZEN - Drie voormalige wereldkampioenen veldrijden komen het Zeeuwse wielerpubliek opwarmen voor de Vestingcross in Hulst, die op zondag 16 februari verreden wordt.

Twee dagen voor dit evenement komen Hennie Stamsnijder (wereldkampioen in 1981), Roland Liboton (1980, 1982, 1983 en 1984) en Paul Herygers (1994) naar Terneuzen voor de jaarlijkse wieleravond Leve de Koers. Deze zevende editie staat volledig in het teken van het veldrijden.

In theater Porgy & Bess gaat dit drietal in gesprek met de Belgische interviewers José de Cauwer en Rik Vanwalleghem. Ook de traditionele quiz ‘Petje op, petje af’ ontbreekt niet. De wieleravond begint op vrijdag 14 februari om 20.00 uur.

De kaartverkoop (kaarten kosten 17,50 euro per stuk) gaat deze zaterdag om 9.00 uur van start.

  1. Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’
    PREMIUM

    Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’

    STEKENE - Vijfenveertig jaar lang stak Eddy Bosschaert zijn ziel en zaligheid in shotokan karateclub Hulst. De in het Belgische Stekene woonachtige karateleraar was bij de oprichting van de club betrokken, was een liefhebber van vooral een goede techniek en promoveerde tot de zesde dan. Bosschaert deed in de beste jaren van de club met zijn team mee op het één-na-hoogste niveau. De tand des tijds heeft het op 73-jarige leeftijd van hem gewonnen. Het lichaam wil niet meer, een afscheid als erelid is het gevolg.