Door de morfine dacht Fredriks even dat het wel mee zou vallen

Video's-HEERENHOEK - Nadat Johan Fredriks in mei 2018 tijdens een stratenrace in Noord-Ierland met een snelheid van dik 200 km/u onderuit ging en compleet in de kreukels lag, dacht hij: ‘Misschien komen de artsen straks wel tot de conclusie dat het allemaal meevalt en dat ik over een paar dagen weer kan rijden...’ ,,Maar ik zat toen helemaal onder de morfine, haha.” Het viel namelijk helemaal niet mee. De coureur uit ’s-Heerenhoek is een jaar na dato nog steeds aan het revalideren. Terugkeren op zijn oude niveau kan hij wel vergeten.

Aan de keukentafel van zijn ouderlijk huis in ’s-Heerenhoek vertelt de 35-jarige Fredriks rustig en vaak nog met een lach op zijn gezicht zijn verhaal. Hij baalt van alle ellende die hij heeft meegemaakt, maar kan er inmiddels ook wel een beetje in berusten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Teleurstelling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’
  PREMIUM

  Teleurstel­ling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’

  VLISSINGEN - Als twee beachvolleyballers pas kort samenwerken, zitten er nog pieken en dalen in hun spel. Dirk Boehlé en Stefan Boermans wisselen daardoor nog fantastische rally’s met mislukte combinaties af. En ook uitstekende toernooien met mindere optredens. ,,Dat is helemaal niet erg. Het hoort erbij als je bezig bent om iets op te bouwen”, zei Boehlé. ,,Het is alleen jammer dat ons spel uitgerekend hier, in mijn eigen provincie, niet zo goed was.”
 2. ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau
  PREMIUM

  ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau

  EINDHOVEN - Dat TOP Arnemuiden zaterdag kampioen in de hoofdklasse B werd en terugkeerde naar de ereklasse, is volgens Anita de Ridder geen toeval. Daar zit beleid achter. ,,Dat we zo lang op een hoog niveau kunnen spelen, komt doordat we telkens goede jeugd hebben”, zei de inmiddels geroutineerde korfbalster zaterdag na het met 13-11 gewonnen slotduel met DSC. ,,Elke keer als iemand stopt, vertrekt of geblesseerd raakt, hebben we wat achter de hand.”